Fellép az Erasure a Hajógyári-szigeten

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Budapesten is bemutatja napokban megjelent új albumát az Erasure; minden idők egyik legsikeresebb brit szintipop csapata november 18-án az óbudai Hajógyári-szigeten található Club Studióban lép fel.

Andy Bell és Vince Clarke 1985-ben alakult duója a héten megjelent, immár a 14. Erasure-albumot, a Tomorrow's World című anyagot turnéztatja október 12-től. A novemberi budapesti koncerten nagy slágereiket is eljátsszák - közölte a szervező Multimedia Concerts. 

Az Erasure-t Vince Clarke alapította. A billentyűs előtte tető alá hozta a Depeche Mode-ot (onnan az első lemez után, 1981-ben távozott), majd előbb Assembly néven próbálkozott, ezután 1983-ig Alison Moyet énekesnővel dolgozott együtt Yazoo néven. Andy Bell énekesre egy zenei magazinban, a Melody Makerben feladott hirdetés útján talált rá. 

A szintetizátor által uralt hangzás, a könnyen emészthető dallamok nagyon gyorsan népszerűvé tették az Erasure-t, amely az azóta eltelt több mint negyedszázad során több mint 25 millió albumot adott el világszerte. A csapathoz olyan slágerek fűződnek, mint az Always, a Love to Hate You, a Breath of Life vagy a Sometimes, de a duó klasszikus Abba-dalokat is dolgozott fel óriási sikerrel. 

Az új anyag, a Tomorrow's World elektro-pop és -soul stílusjegyeket visel magán. A lemez producere Frankmusic volt, aki korábban Lady GaGával és a Pet Shop Boys-szal is dolgozott együtt.