Anne Hathaway - Legjobb női mellékszereplő (A nyomorultak)

Anne Hathaway - Legjobb női mellékszereplő (A nyomorultak)

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Amikor megtudta, hogy bátyja meleg, feladta a katolicizmusát, és soha többé nem szeretne fogyókúrázni.

Legnagyobb gázsi: Csajok háborúja – USD 5 000 000

Kedvenc kollégái: Meryl Streep – aki „egyszerűen isteni”

Született: 1982. november 12., Brooklyn, New York (USA)

Sziklaszilárd katolikus elvek között nőtt fel, 15 évesen azonban megtudta bátyjáról, hogy meleg. Mivel nem tudott azonosulni a vallással, ami „elítéli bátyja szexuális érdeklődését”, elhagyta a katolikus vallást de továbbra is ragaszkodik a kereszténység valamely formájához. Hogy melyikhez, ennek kidolgozása még „munkafolyamatban”.

Konzervativizmus, vagy szigrú erkölcsök tényleg nem jelentkeznek karrierjében, talán nem is valósíthatná meg magát apáca-jalamokkal. A kislányos ártatlanságát, a szűziességét azonban nagyon is szeretik használni a filmesek, akár elkényeztetett arisztokratalánynak kérik fel, mint a Neveletlen hercegnőben (r.: Garry Marshall) 2001-ben, akár karrierkezdő újságírónak, mint Az ördög Pradát visel című filmben (r.: David Frankell).

Anne Hathaway és Hugh Jackman a Nyomorultam című filmben
©

Amiért jelölték: Ez alkalommal egy olyan szerepért jelölték, ami mindenkori álma volt. A nyomorultak Fatine-ját nem csupát eljátszani akarta, hanem Oscar-t is nyerni érti, és ez akár meg is történhet ma. Őt tartják a legesélyesebbnek.

Még valami: Az ördög Pradát visel filmben erősen fogyókúráznia kellett, hogy beilleszkedjen a modell alkatú lányok közé. Gyűlölte.

Vissza az Oscar-gála percről-percre tartalmunkhoz

Vissza az Oscar-gála percről-percre tartalmunkhoz

Jelöltek és esélyesek: Oscar wiki