Fotó: ő bújik Freddy Mercury bőrébe a Queen-filmben

Fotó: ő bújik Freddy Mercury bőrébe a Queen-filmben

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Sacha Baron Cohen helyett a brit Ben Whishaw alakítja Freddy Mercuryt az évek óta várt Queen-filmben.

©

Brit lapok értesülései szerint a 007 - Skyfall és a Parfüm: Egy gyilkos története című filmekből ismert 33 éves Whishaw mellett Dexter Fletcher személyében a 2007 óta tervezett film rendezőjét is megtalálták, az alkotás így várhatóan jövőre kerülhet a mozikba.

Mercuryt egy korábbi terv értelmében Sacha Baron Cohen játszotta volna, ám a szerepre évekig készülő komikus-színész és a zenekar tagjai végül nem tudtak közös nevezőre jutni a film hangvételét illetően.

Cohen szerette volna, ha a vásznon a 45 éves korában AIDS-ben elhunyt Mercury kevésbé hízelgő oldalát is felvillantanák, a tagok és a film producerei azonban a nagyközönség ízlésének jobban megfelelő filmet akartak forgatni, amiben nem esik szó a legendás énekes életének betegségben telt utolsó éveiről. A brit színész végül júliusban szállt ki a produkcióból.

A színpadi színészként is sikeres Whishaw neve először októberben merült fel, azóta a zenekar két tagjával, Brian May gitárossal és Roger Taylor dobossal is találkozott már.

A Queen zenekar felemelkedését és virágkorát bemutatni hivatott, Peter Morgan forgatókönyve alapján készülő alkotás produkciós hátterét a Robert De Niro nevéhez fűződő Tribeca Films biztosítja, a forgalmazó a Sony Pictures lesz.