Közös albumot adhat ki Neil Young és Jack White

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A legenda és a kétezres évek kulcszenészének kollaboratív albuma a brit New Musical Express forrásai szerint egy feldolgozáslemez.

Az NME több egymástól független forrásra hivatkozik, akik szerint a két kulcsfontosságú művész már be is fejezte a lemez munkálatait, melyen kedvenc dalszerzőiktől dolgoznak fel dalokat. A lemez a hírek szerint Jack White Third Man nevű memphisi stúdiójában készült.

Az egyik forrás, Michael Goldberg újságíró szerint a páros többek közt Bob Dylan Blowin In The Wind, Tim Hardin Reason To Believe és a legendás angol dalszerző, Bert Jansch, Needle Of Death című dalát is feldolgozta.

A források azt állítják, a lemezt, mely az idei év egyik csemegéje lehet, Young kiadója, a Warner és White kis lemezcége, a Third Man Records kooperációban jelenteti meg.

A hírt megerősítheti Jack White egy korábbi nyilatkozata, miszerint két lemezen is dolgozik párhuzamosan, melyek közül egyik az övé. Debütáló szólólemeze, a Blunderbuss 2012-ben jelent meg, s minden bizonnyal dolgozik a folytatáson, ám nemrég aktivizálta Dead Weather nevű zenekarát is - ahol nem gitáros-frontember, hanem dobos -, mely idén több új számot, 2015-ben pedig új nagylemezt ad ki.