Egész éjjel nyitva lesz négy fővárosi művészmozi jövő pénteken

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

A korábban megjelent filmek mellett négy premier előtti és egy premiervetítés is szerepel a 3. Artmozik éjszakájának programjában. Május 16-ról 17-re virradóra éjszaka a Toldi, a Művész, a Puskin és a Tabán mozi lesz nyitva Budapesten. Elővételi áron ezen a héten csütörtökig lehet karszalagot venni.

Az idei filmkínálatban szerepel például A nagy szépség, A Wall Street farkasa, a Halhatatlan szeretők és a magyar Viharsarok is.

Premier előtt vetítik a Piafot is jegyző Olivier Dahan új filmjét, a Grace - Monaco csillaga című életrajzi drámát, amelyet így már két nappal a cannes-i díszbemutató után láthat a magyar közönség is.

A szintén premier előtt vetített Csúnya, gonosz bácsik című izraeli thrillerben két férfi a törvényes határokat átlépve próbálja megtudni, mi történt egyikük brutálisan meggyilkolt kislányával. Az olykor fekete komédiába hajló filmet Quentin Tarantino 2013 legjobb filmjének nevezte.

Az országos bemutató előtt tekinthetik meg az éjszakázók Az ötödik kerék című olasz vígjátékot és a Dollár, kanna, szerelem című amerikai filmet, amelyben egy fiatal házaspárnak el kell döntenie, meddig hajlandóak elmenni a pénz kedvéért.

A fesztivál látogatói láthatják elsőként a Coen-testvérek Cannes-ban díjazott legutóbbi filmjét, a Llewyn Davis világát, amely a hatvanas évekbeli New York-i művészlétbe vezeti be a nézőt. Egyetlen egyszer vetítik aznap éjjel a márciusi Észt Héten már bemutatott Mandarinokat. Az észt-grúz koprodukcióban forgatott háborús dráma a kilencvenes évekbeli grúz-abház konfliktus kulisszái között mutatja be a szeretet és az emberség erejét.