"Tán megbomlott az elméje" – kollégája támadja Mága Zoltánt

"Tán megbomlott az elméje" – kollégája támadja Mága Zoltánt

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Mága Zoltán hegedűművész egyperces videofelvétele kiverte a biztosítékot sok embernél, kollégája, a zongoraművész Szentpéteri Csilla visszatetszőnek, hivalkodónak, ízléstelennek tartja a klipet, sőt: az is felmerült benne, hogy "megbomlott az elméje". Mága azt mondja, a filmmel példát szeretett volna mutatni, és erőt szeretett volna adni a hátrányos helyzetből induló cigány és nem cigány fiataloknak.

Egy egyperces videó került ki a YouTubre-ra, amin Mága Zoltán hegedűművész magánrepülőn utazik, pezsgőt kortyolgat, majd a gép­ből kilépve elnöki integetéssel köszönti fogadóbizottságát, miközben a vörös szőnyegen lépked a rá váró luxusautó felé. A művész azt akarta kifejezni, hogy kitartással a legmélyebb nyomorból is feltörhetünk, de a közvélemény nem ezt látta bele, sok embernél kiverte a biztosítékot a videó – írja a Bors.

Például Szentpéteri Csilla zongoraművésznél is, aki azt írta a Facebookon: "zenészkollegám oly mértékben tesz visszatetsző, hivalkodó, ízléstelen, szociálisan érzéketlen, öntömjénező, kivagyiságtól hangos lépéseket (politikáról már ne is beszéljünk! ), hogy csak arra tudok gondolni, tán megbomlott az elméje. Ha így van, ne bántsuk őt! Ha viszont nem így van, még rettenetesebb és drámaibb a helyzet, de az még inkább, hogy mennyien lájkolják és osztják meg e tetteit, mert így lassan ő maga is elhiszi, hogy ha a pápa még nem is (pedig milyen sokat kellett azért is gürizni), de tán az Úr hamarosan leborul elé... Számomra ott fog kezdődni az ateizmus!"

©

"Mága Zoltán kiváló zenész, de amikor megláttam a klipet, azt hittem, a Röpülj páva beharangozó filmjét látom. Nekem más az elképzelésem a jótékonykodásról, ehhez nem kellenek kamerák. Teréz anya is csendben tette a dolgát" – nyilatkozta a Borsnak a zongoraművész.

A hegedűművész szintén a Facebookon azt írta: "nos üzenem azoknak, akik rosszallásukat fejezték ki: a felvétel egy videoklip részlete, amelyet a Hegedűvel a világ körül címmel indított turnésorozatom alkalmából készített az Amerikai Egyesült Államok legnagyobb televízió-társasága. Ez a klip, mondhatni reklámfilm megmutatja, honnan indultam, és hová tartok. A szegénységtől, az iskolapadtól a királyi palotákig, a világ legnagyobb koncertterméig". Mága hozzátette: a videoklip részletével szeretett volna példát mutatni, erőt adni a hátrányos helyzetből induló cigány és nem cigány fiataloknak, gyermekeknek, hogy "szorgalommal, kitartással ők is elérhetik, megélhetik álmaikat". "Van kiút, mert tanulással bármit elérhetnek, egyforma eséllyel indulhatnak az életben" – írja a művész a közösségi oldalon.

"Azoknak, akik csámcsognak, vagy becsmérelnek, csak annyit üzenek: a felebaráti szeretet tanítását figyelembe véve cselekedjenek Isten útmutatására, és akkor szebb és jobb lesz a világ a környezetükben. És így majd lelkük is megszépül" – reagált a hegedűművész a kritikus hangokra.