Monumentális, 45 perces csatajelenettel fog zárulni A hobbit-trilógia

Monumentális, 45 perces csatajelenettel fog zárulni A hobbit-trilógia

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A hobbit-trilógia nem ismer határokat: minden idők egyik legdrágább produkciójának záró fejezete egy monstre, háromnegyed órás csatajelenettel ér véget. A rendező Peter Jackson úgy tűnik továbbra sem unta meg a CGI-technikát.

Decemberben érkezik a mozikba A hobbit-trilógia utolsó epizódja, Az öt sereg csatája. Peter Jackson, A Gyűrűk Ura filmre vitelével vilgáhírűvé váló rendező saját maga tervezte és dirigálta az elképesztően hosszú, 45 percig tartó csatajelenetet, A hobbit-trilógia epikus záróakkordját. Jackson szerint nagyon komoly feladat volt a jelentsor megkomponálása, és hogy minden szereplő és fantasy-lény a megfelelő helyen legyen a megfelelő időben. A rendező arra is kitért, hogy a néző nem fogja megunni a hosszú csatát, hiszen folyamatosan lehet majd izgulni közben a főszerepelőkért.

Egyes információk szerint A hobbit lehet minden idők legdrágább filmes vállakozása, hiszen az egyes részek nem, de a három epizód összköltsége körülbelül 750 millió dollárra rúg jelenleg, ami tovább nőhet az új rész utómunkáinak és marketingjének költségeivel.  A látványorgia tehát garantált, a magyarországi premierrről azonban még nincs pontos információ.