A diszkópápa dolgozik Lady Gaga új lemezén

A diszkópápa dolgozik Lady Gaga új lemezén

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A sztárproducer már öt-hat új dalt meg is írt az excentrikus amerikai popsztár új lemezére.

Bár Lady Gaga első két lemeze, a 2008-as The Fame (melynek kibővített változata egy évvel később The Fame Monster címmel jelent meg) és a 2011-es Born This Way jól teljesített, és sztárstátuszba katapultálta a Stefani Joanne Angelina Germanotta néven anyakönyvezett, 1986-os születésű dalszerző-énekesnőt, legutóbbi sorlemeze, az artisztikusabbra fazonírozott 2013-as Artpop nagyon nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. A 2014-ben kiadott, Tony Bennettel közös swinglemez, a Cheek to Cheek inkább mellékvágány és időhúzás volt, mint szerves folytatás. Az új Lady Gaga-lemez tétje tehát a visszatérés.

Lady Gaga új albumán nem kisebb név dolgozik, mint a legendás producer, a diszkókorszak zsenije, a 2013-as Daft Punk-lemezzel, a Random Access Memorieszal diadalmasan visszatérő veterán Giorgio Moroder. Elmondása szerint öt-hat dalt írt az énekes-dalszerzőnő számára. "Ezek egyelőre alapötletek. Dob, billentyű, basszusgitár. Minden bizonnyal várnak rám meglepetések - fogalmam sincs, hogy dolgozik a stúdióban. Ő fog zongorázni? Vagy én?" - nyilatkozta Moroder, aki a Popjustice oldalnak adott nyilatkozatában azt is hozzátette: még az is lehetséges, hogy Gaga az ő (mármint Moroder) új szólólemezén is szerepel majd.

Moroder egyébként tavaly novemberben jelentett be, hogy harminc éve után új sorlemezt ad ki. A legutóbbi, a Philip Oakley & Giorgio Moroder 1985-ben jelent meg. Az új Moroder-album, mely 2015 tavaszán jön ki, a 74 Is The New 24 címet viseli, a lemezen olyan énekesek szerepelnek, mint Charli XCX, Sia, Britney Spears, Kylie Minogue, Mikky Ekko és Foxes. Az album első kislemezdala, a Kylie Minogue-gal közös Right Here, Right Now néhány napja jelent meg.

 

Lady Gaga itt Sting 60. születésnapján Police-t énekel, nem is akárhogyan: