Eurovíziós botrány: élő adásban lépett vissza a győztes

Eurovíziós botrány: élő adásban lépett vissza a győztes

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu/MTI
Tetszett a cikk?

Az ARD országos közszolgálati televízióban élőben közvetített német verseny győztese, Andreas Kümmert bejelentette, hogy nem vállalja a megmérettetést és átadja a jogot Ann Sophie-nak. Kümmert a feldühödött közönség kifütyülte.

"Nem igazán vagyok abban az állapotban, hogy elfogadhassam az eredményt" – mondta a nézői szavazás alapján az első helyen végzett Andreas Kümmert az eredményhirdetés után. Döntését nem indokolta részletesen, csak annyit mondott, hogy átadja az indulás jogát a második helyezett Ann Sophie-nak, mert ő "sokkal rátermettebb, én meg csak egy kis énekes vagyok".

A hannoveri nemzeti döntő közönsége pfujolással, fütyüléssel fejezte ki nemtetszését, és Ann Sophie sem tűnt boldognak. Majdnem sírva fakadt, tanácstalanul állt a színpadon, és a percekig tartó kínos helyzetet végül a műsorvezető oldotta meg azzal, hogy bejelentette: a második helyezett énekesnő vesz részt az Eurovíziós Dalfesztiválon.

Andreas Kümmert blues- és rockénekes, 28 éves, 2013-ban megnyerte a Németország hangja (Voice of Germany) dalversenyt. Azóta két lemeze jelent meg. A visszahúzódó természetű, érzékeny művészként számon tartott énekes az első kommentárok szerint azért léphetett vissza, mert úgy érezte, nem viselné jól az Eurovíziós Dalfesztivállal járó felhajtást. Erre utalt lemezkiadójának képviselője is egy pénteki nyilatkozatban, amelyben kiemelte, hogy Kümmertnek "túl erős a reflektorfény".

Ann Sophie popénekes, 24 éves, Londonban született, Hamburgban nőtt fel, New Yorkban színművészeti tanulmányokat folytatott, de mindig is énekesnek készült. Első lemeze 2012-ben jelent meg. Az Eurovíziós Dalfesztiválon a Black Smoke című számával képviseli Németországot.

A német versenydal tehát:

Idén 40 ország vesz részt a dalversenyen május 19. és 23. között az osztrák fővárosban. Magyarországot Csemer Boglárka Boggie képviseli.