Magyar vizsla válthatná Bol-dogot

Magyar vizsla válthatná Bol-dogot

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Úgy tűnik, a népakarat is kutyát akar a vizesvébé kabalaállatának: a gyorsan megbukott szürreális puli helyett egy vizslát.

Megkérdeztük olvasóinkat, hogy szerintük milyen kabalaállatnak kellene szimbolizálnia a 2017-es budapesti vizesvébét, miután az eredetileg tervezett ijesztőre sikeredett Bol-dog terve elbukott. Hivatalosan az úszószövetség - ígérete szerint - új pályázatot ír ki, de addig is, kíváncsiak voltunk, egy újabb szárazföldi emlősben, halban, mesefigurában, esetleg történelmi hírességben vagy mai közéleti figurában látnák a méltó Bol-dog-utódot.

Mi is meglepődtünk, hogy a felkínált lehetőségek közül újra egy kutya diadalmaskodott, konkrétan a magyar vizsla. A válaszolók 57 százaléka jelölte be ezt az állatot, mint ami leginkább kifejezné a magyar rendezésű vizesvébé szellemiségét. Az összes többi felkínált állatos válaszlehetőségre (a vak komondorra, a pannon pumára, a vizára és a kecsegére) néhány százalék szavazott, csakúgy, mint Matula bácsira, Kállay Ferencre (a gátőr szerepében), vagy Búvár Kundra. A voksolók a második helyre egyébként Gyárfás Tamást hozták ki.

©

A kommentekben sok érdekes felvetést lehetett olvasni. Volt, aki szerint ízléstelen, hogy ilyen cikkekkel lejáratjuk az úszószövetséget, de volt, aki szerint legjobban egy felcsúti kisvasút mozdonyán integető Orbán Viktor lenne a nyerő kabalaterv. A Felcsúttal kapcsolatos fantázia mást is elképzelt: „szerintem egyértelmű, hogy a felcsúti stadion tetejére leszálló úszóhártyás vízimadár, a VÍZI TURUL”.

Azt is felvetették, hogy ha már lovas nemzet vagyunk, és vizesvébéről van szó, adja magát a víziló, mint szimbólum. Épp csak azt nem írták oda, hogy legyen a híres Hugó. Ugyanakkor – maradva a rajzfilmes vonalon – többen felvetették a vízipókot, ami nálunk köztudottan csodapók.

De előkerült a feneketlen gémeskút, a keményen dolgozó közmunkás kisember szögesdróttal övezve, az Unicum (ennek már a plakátja is megvan – teszik hozzá), vagy a híres magyar hekk is, fej nélkül.
©