Epres Attila csatát nyert a rák ellen

Epres Attila csatát nyert a rák ellen

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az 52 éves színész öt hónapos kényszerpihenőn volt daganatos betegsége miatt, februárban tért vissza az Örkény színpadára, ahol egy olyan drámában is láthatjuk, amelyet szerzőként is jegyez.

Daganatos betegségben szenved Epres Attila, színművész, akit a legtöbben talán a Szomszédok presszósaként ismerhetnek – adta hírül a Bors. Epres öt hónap kényszerpihenő után februárban tért vissza az Örkény Színház színpadára.

Az 52 éves színész a TV2 műsorában beszélt arról, hogy a múlt évben rákot diagnosztizáltak nála, miután egy csomót vett észre a nyakán. "Ez olyan feldolgozhatatlan, mint mikor az embert egy közeli barátja becsapja, vagy mikor megcsalják. Rögtön az az érzése, hogy vele nem fordulhat elő" – mondta a színész, aki világéletében minden elkövetett, hogy ne pusztítsa magát – nem ivott, nem dohányzott, sportolt, és a munkával sem tette tönkre magát –, így kiváltképp hidegzuhanyként érte a hír.

©

Feleségével úgy döntöttek, nem áll az onkoteam elé, hanem műtétnek veti alá magát, és így is történt múlt szeptemberben. Úgy tűnik, a műtét jól sikerült, és Epres most újra biciklizik és nordic walkingol. Mint mondta, a betegségnek már nincsenek tünetei, csak a kezelésnek: nehéz a nyelés, a szájszárazság miatt nehéz sokat beszélni, és a színész a súlyából is vesztett. Az Örkényben a Tótékban, valamint a Diggerdrájver című drámában láthatjuk, amelyet Epres szerzőként is jegyez. A darab bemutatója tavaly május 9-én volt.

Csuja Imre, aki Epres kollégája az Örkényben, azt mondta, barátjuk elképesztő fegyelmezettséggel csinálta végig a betegséget, a munkájában pedig ugyanolyan maximalista, mint volt.

Hozzászólások