A Liszt Ferenc Nemzetközi Nagyszínpadon búcsúzik a Kispál

A Liszt Ferenc Nemzetközi Nagyszínpadon búcsúzik a Kispál

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A Petőfi Rádióból nemrég távozott szerkesztőt a Fishing on Orfű díszdoktorává avatják. Két hét múlva indul a nyár legbarátságosabb fesztiválja, ahol nemcsak meghallgathatjuk Kispál András gitárjátékát, sörtúrát is vezet nekünk Dióval.

Tavaly a „Boldogság, te kurva” nevet viselte a fesztivál nagyszínpada (egy Esti Kornél dal szövege alapján, ezt szavazta meg a közönság). Idén is a publikumra bízták a névadást. A közönség elhunyt zenei legendákat javasolhatott. A legtöbb szavazatot - kissé csavaros - ötlet után a Liszt Ferenc Nemzetközi Nagyszínpad kapta. A dobogó második fokán Kurt Cobain végzett, a harmadik legtöbb szavazatot Cseh Tamás kapta.

Az elmúlt hetekben rengeteg szó esett a Petőfi Rádió átszervezéséről, amelynek része volt az addigi munkatársak nagy részének eltávolítása. E sorba tartozott Horváth Gergely szerkesztő-műsorvezető is, akit a FOO most díszdoktorává fogad. Ő fogja ünnepélyesen megnyitni, majd a végén lezárni a bulit, kora délutánonként pedig pódiumbeszélgetéseket folytat majd az aktuális könnyűzenei élet számos izgalmas figurájával, valamint a fesztiválon fellépő zenészekkel.

©

“Gergő kulturális hozzáállását, a zenéhez való viszonyát nagyon közelinek érezzük a Fishing szellemiségéhez. Nagyon örülünk, hogy a díszdoktorunknak tudhatjuk” – mondta el Egyedi Péter, a fesztivál sajtófőnöke.

A közönség közreműködésével véglegessé vált a Víziszínpad programja is, olyan zenekarok mini-akusztikus koncertjeire csápolhat a nagyérdemű a matracokról, mint a Ricsárdgír zenekar, a Tudósok, a Bagossy Brothers Company, a Szabó Benedek és a Galaxisok, az Elefánt vagy az Esti Kornél.

Naná, hogy lesz Hosszúlépés Fröccs(kul)túra Beck Zolival és Háy Jánossal, valamint Varga Liviusszal, illetve a Szűcs Krisztián- Szálinger Balázs kettőssel. A sörtúrákat Kispál András és Dióssy Ákos, a Blahalouisiana, vagy a Mary Popkids és Supernem zenekarok vezetik.  De lesz barlangtúra, sommelier-kurzus, bringatúra, sárkánytúra és rekeszépítés, valamint – új helyszínként - mozi is.

A programokról bővebben itt.

A szervezők pedig az eddigieknél sokkal komfortosabbra varázsolják a kempinget:

 

Hozzászólások