Andy Vajna reagált Sebestyén Balázsék tegnapi CEU-adására

Andy Vajna reagált Sebestyén Balázsék tegnapi CEU-adására

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Miközben Sebestyén Balázs arról nyilatkozott, hogy a Rádió 1-ben alkotói szabadságot biztosítanak nekik, és nem szabad hagyni, hogy működjön az öncenzúra, a csatorna tulajdonosa furcsállotta a műsort, amely szerinte egyoldalú volt. "Meg is beszéljük majd Balázzsal" - mondta.

Teljes mellszélességgel kiálltak kedden a Rádió 1 műsorvezetői a CEU mellett a Reggeli Show-ban. Mint arról beszámoltunk, Sebestyén Balázsék arról beszéltek, hogy az egyetem ellehetetlenítését célzó intézkedés "sötét múltat idéz" és "sötét jövőt vetít elénk", Balázst az intézkedés "a Rákosi-féle kultúrpolitikára" emlékeztette.

A műsorvezetők szerint az egyetem ellhetetlenítése veszélyes precedenst teremt: "innentől kezdve ha valaki olyat tanít, ami nem tetszik, bezárathatom" – hangzott el a műsorban.

24.hu egy kedd esti eseményen megkérdezte a rádió tulajdonosát, Andy Vajna kormánybiztost, mit szól a produkcióhoz.

Vajna láthatólag nem izgatta magát különösen, de azt mondta: "A mi rádiónk nem erről szól, tehát ez fura volt a Balázstól. Úgy gondolom, ha csinálsz egy ilyen riportot, akkor mind a két oldalát balanszban kell leadni. Nem lehet az egyik oldalra beállni."

"De ezt majd megbeszéljük vele" – tette hozzá. A riporter kérdésére kifejtette, ez nem fejmosást jelent: "Együtt dolgozunk, kreatív ember. Nagyon tehetséges, jó abban, amit csinál, de van, amikor elszalad az emberrel a ló" – mondta Vajna.

Balázs: Nem szabad, hogy működjön az öncenzúra

Sebestyén Balázs (aki a tegnapi adásban műsorvezető társaival előre eljátszotta azt a jelenetet, amikor Andy majd behívja őket az irodájába a politikai állásfoglalás miatt), a szerdai Borsnak nyilatkozott az ügyről:

"Ez a műsor minidig is ilyen volt, azt mondjuk el, amit gondolunk. A Rádió 1 biztosítja nekünk az alkotói szabadságot, így nem gondolom, hogy emiatt kirúgnának.

Nem szabad, hogy működjön az öncenzúra, a 'ne mondd, nehogy baj legyen' effektus.

Ha elkezdenek bennünket cenzúrázni, akkor ez a műsor meghalt."

Hozzászólások