Szabad préda Han Solo legendás sugárpisztolya

Szabad préda Han Solo legendás sugárpisztolya

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI/hvg.hu

Arról van szó, amit A jedi visszatérben használt.

A Star Wars egyik legendás fegyverére, Han Solo sugárpisztolyára lehet licitálni egy júliusi árverésen, amelynek szervezői szerint a mozis relikvia akár 500 ezer dollárt (130 millió forintot) is érhet.

A Star Wars-rajongók jól ismerik a pisztolyt, amely a német Mauser C96 mintájára készült, és DL-44-esként híresült el. A híres fegyvert Han Solo (Harrison Ford) a Star Wars - A jedi visszatér című epizódjában használta. Például itt ugrik a kezébe, 1:49-nél:

Az árverésre bocsátott kellékből két példány készült a forgatásra. A másik pisztoly hollétéről azonban nem tud az árverést szervező Julien's Aukciósház.

A fegyvert James L. Schoppe, a film díszlettervezője készítette, a forgatás után pedig neki ajándékozták sok más kellékkel együtt, amelyet 35 éven át őrzött magángyűjteményében.

A sugárpisztolyt Las Vegasban árverezik el június 23-án a juliensauction.com portálon. Az előzetes becslés alapján 300-500 ezer dollárt (78-130 millió forintot) várnak érte.

Ha minden vágya, hogy az öné legyen, de most éppen nincs rá 130 milliója, akkor el is készítheti házilag, ebben a videóban részletesen bemutatják, hogyan:

El lehet vele szórakozni, míg a Han Solo-előzményfilmre vár:


Hozzászólások