Visszavonul a színpadtól Kulka János

Visszavonul a színpadtól Kulka János

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A színész nem kíván szerződést hosszabbítani társulatával. A Katona József Színház a hírt megerősítette.

A Bors információi szerint Kulka János maga döntött arról, hogy nem vállal több színházi szerepet. A színész 2016 áprilisában esett át egy súlyos stroke-on, az elmúlt időszakban gyógytornász és logopédus segítette abban, hogy a mozgása újra tökéletes legyen, és teljesen visszanyerje a beszédkészségét is, a lap szerint viszont ez még mindig nem sikerült teljesen.

A Bors egy névtelenséget kérő művésztársától úgy értesült, hogy részben ez az oka annak, hogy Kulka nem kíván szerződést hosszabbítani társulatával, a Katona József Színházzal.

„Az okokat szerintem nem kell keresni, János világéletében maximalista volt magával és a környezetével szemben is. A próbákon száztíz százalékon teljesített, a színpad számára szentély, ahova kizárólag összeszedetten, átszellemülten szabad belépni. A be­tegsége pont abban akadályozza, amire törekedett művészileg, nevezetesen, hogy a lehető legtökéletesebb alakítást nyújtsa – mondja a művész. – Tudom, mi, kollégái tudjuk, hogy János erős, mint egy szikla, és sosem adja fel. A visszavonulása talán annak a következménye, hogy akkor lesz hajlandó megint előbújni az önkéntes száműzetésből, amikor képes lesz a régi – magától elvárt – színvonalat produkálni. Mi en­nek drukkolunk. A hazai szín­ját­szásnak szüksége van egy ilyen kvalitású művészre, mint ő.”

A Bors úgy tudja, a színpadon kívül lesz lehetősége Kulka Já­nosnak a szereplésre, mozifilmekben például utószinkronnal elrejthető az a beszédhiba, amely visszamaradt a stroke-ból. A lap kereste a színészt, de nem érte el.

A színház a hírt megerősítette: "Kulka János legnagyobb sajnálatunkra felmondott színházunkban. Munkaviszonya ez év márciusában megszűnt. A Katona József Színház az üggyel kapcsolatban semmilyen további információt nem kíván adni" - írták.

Hozzászólások