szerző:
hvg.hu

Magyar Péter az Európa Kiadó és a Balaton zenekarok ismert dobosa volt.

Szombat délután, hosszú betegség után elhunyt Magyar Péter, a nyolcvanas évek underground zenei világának egyik meghatározó alakja.


1964-ben született, 1982-ben került a Menyhárt Jenő által alapított Európa Kiadóba, és egészen 2010-ig az együttes tagja volt, kisebb szünetekkel. Játszott a Balaton nevű formációban és más alternatív zenekarokban is.


Csörömpölés címmel 2016-ban jelentetette meg saját lemezét.

Évek óta súlyos beteg volt, zenészkollégái tavaly ősszel jótékonysági estet rendeztek megsegítésére.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!