Kusturica attól félt, hogy a magyar tévések elcsalják a szavait - a Spektrum nagy dobásának forgatásán jártunk

Kusturica attól félt, hogy a magyar tévések elcsalják a szavait - a Spektrum nagy dobásának forgatásán jártunk

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
Kaufmann Balázs

Emir Kusturica emblematikus figurája a 80-as, 90-es évekbeli Közép-Kelet Európának, aki saját bőrén is megtapasztalhatta a rendszerváltás időszakát. A Spektrum legújabb saját gyártású dokusorozata éppen ezt a világot igyekszik bemutatni a nézőknek, melynek házigazdája maga a filmrendező.

A közép-kelet európai országokban a rendszerváltás évtizedeken át elfojtott vágyakat hozott felszínre. Hirtelen betört a térségbe a nyugat, és a tűrt, esetleg tiltott gondolatok kiszabadultak. A sorozat arra keresi a választ, hogy a rendszerváltozás után mi mindenre voltak hajlandóak az emberek azért, hogy megéljenek, boldoguljanak, vagy éppenséggel kitűnjenek a szüke hétköznapok és emberek közül.

A stáb közel egy éven keresztül kereste azokat a történeteket és embereket, akiket végül Romániában, Szlovákiában, Csehországban, Lengyelországban, Oroszországban és Magyarországon találtak meg, és akik tökéletesen bemutatják a múltat és a gyakran extrém jelent, vagyis a Vadkeletet. Ehhez társulnak a világhírő filmrendező, Kusturica személyes hangvételű átvezetései, melyek kontextusba helyezik a sorozat minden részletét.

Elmentünk a forgatásra, hogy megnézzük, hogyan készül a csatorna idei nagy dobása.