Ne a fióknak írjon, adjon inkább novellát a buszmegállóknak!

Ne a fióknak írjon, adjon inkább novellát a buszmegállóknak!

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Idén is meghirdetik az Álljon meg egy novellára! című pályázatot. Ha elég ügyes, akkor az ön szerzeménye is ott viríthat majd valamelyik busz- vagy villamosmegálló Citylight-dobozán.

Az Álljon meg egy novellára! pályázatot két évvel ezlőtt indították el, a főváros és a megyeszékhelyek busz-, illetve villamosmegállóiban olvashatták a tömegközlekedők a nyertes szövegeket.

2017-ben több, mint 2500 pályázat érkezett be, tavaly pedig már 3800 novellával neveztek. Ezek közül a Grecsó Krisztián József Attila-díjas író elnökölte szakértő zsűri választotta ki a legjobbakat, amelyek szerzői között akadt ismert író, neurológus, marketinges és újságíró is.

"Az írók országa vagyunk. Telis-tele titkos vágyakkal, rajongással, büszkeséggel, hogy ezen a cifra, gyönyörű nyelven írhatunk" – fogalmazott Grecsó Krisztián.

A pályázatot a JCDecaux outdoor médiavállalat indította, közleményük szerint a nevezés idén is anonim. A szerzők valódi kilétére csak azt követően derül fény, hogy a zsűri kiválasztotta azt a húsz novellát, amelyeket az utazóközönség 2019 nyarán olvashat majd országszerte.

A minimum 3600, maximum 4000 leütés terjedelmű novellákat május 1-ig lehet beküldeni ide. Egy szerző legfeljebb három, próza formátumú szépirodalmi alkotással nevezhet. A legjobbnak ítélt alkotás szerzője 300 ezer forintos pénzdíjban részesül, a második 200 ezer, míg a harmadik helyezett 100 ezer forintot kap.

Még több kultúra a Facebook-oldalunkon, kövessen minket:

Hozzászólások