“Akiket megszeretünk, először idegenek voltak” – Feldmár András a dokumentumfilmekről

“Akiket megszeretünk, először idegenek voltak” – Feldmár András a dokumentumfilmekről

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Feldmár András pszichoterapeuta, Péterfy Bori színész, énekes és Talal Derki Sundance-díjas, Oscar-jelölt filmrendező is a zsűri tagjai közt a Budapest Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztiválon.

Hatodik alkalommal rendezik meg 2020. január 27. és február 2. között a Cinema City Aréna moziban a Budapest Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivált (BIDF). A fesztivál a világ legfrissebb, nemzetközi sikerű egész estés dokumentumfilmjeinek versenye.

A filmes világ, a művészeti élet, a sajtó elismert szereplőiből álló rangos magyar és nemzetközi zsűri, valamint a diák- és nyugdíjas zsűri hat kategóriában dönt a pénzdíjakról:

A zsűrizést olyan elismert művészek és szakemberek vállalták többek közt, mint Dragomán György (író), Feldmár András (pszichoterapeuta), Lakatos Márk (stylist, divatújságíró, jelmeztervező), Müller Péter Sziámi (zenész) Nagy Gábor (HVG, nemzetközi rovatvezető), Nagy Zsolt (színész), Péterfy Bori (színész, énekes), Péterfy-Novák Éva (író), Török Ferenc (filmrendező), vagy Talal Derki (Oscar-jelölt rendező).

Talal Derki többszörös Sundance-díjas, Oscar-jelölt filmrendező január 31-én filmes tapasztalatait is megosztja nézőkkel a „Filmkészítés háborús övezetekben” témában.

A mesterkurzus előtt, a fesztivál hivatalos versenyprogramjában levetítjük az Európa-díjas, Oscar-jelölt Kislányomnak, Samának, valamint az Oscar-jelölt Az Underground kórház filmeket.

A filmek vetítése után a közönség találkozhat a meghívott alkotókkal is.

További információ a fesztivál hivatalos oldalán és Facebook-oldalán olvasható.
Hozzászólások