Magyar zenészek hangszerelték az Élősködők zenéjét

Magyar zenészek hangszerelték az Élősködők zenéjét

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ők is örülhetnek a film sikerének.

Tarolt az Oscar-gálán Pong Dzsunho filmje, az Élősködők négy díjat is elnyert, köztük a legjobb film kategóriában is győzött.

A film zenéje magyar művészek nevéhez kapcsolódik – szúrta ki a Funzine. Mint a lap írja, a jelenleg Kaliforniában élő, billentyűs hangszereken is játszó zeneszerző, Sapszon Bálint, illetve a szintén billentyűs Elek Norbert hangszerelték az Élősködők zenéjét, ráadásul a filmzenét Sapszon vállalatának, a Budapest Scoringnak a művészei játszották fel. Az IMDb-n szintén megtalálható a nevük.

A Hirado.hu hozzáteszi: Sapszon Bálintnak három évvel ezelőtt volt az első közös munkája a Pong Dzsunho dél-koreai rendezővel, akkor is ő hangszerelte a film zenéjét. Azóta rendszeresen dolgoznak együtt. Az Élősködőkhöz egy évvel ezelőtt jött a megkeresés, éppen karácsony előtt, ráadásul pár nap alatt kellett összehozni a zenét.

Kevesen tudják, de a 4 díjat nyert alkotás zenéjén hazai művészek munkálkodtak!
Ma hajnalban valósággal tarolt a 92. Oscar-gálán a dél-koreai Pong Dzsunho nevéhez fűződő vígjáték-thriller, az Élősködők. Bár idén Magyarország a jelöltek között nem képviselte magát, közvetve mégis örülhetünk néhány győzelemnek, hisz a 4 szobrocskát begyűjtő Élősködők zenéje magyar művészek nevéhez kapcsolódik.
A jelenleg Kaliforniában élő, billentyűs hangszereken is játszó zeneszerző, Sapszon Bálint, illetve a szintén billentyűs Elek Norbert ugyanis oroszlánrészt vállalt az Élősködők zenéjének hangszerelésében, ráadásul a filmben hallható dallamokat Sapszon Bálint vállalata, a Budapest Scoring művészei játszották fel.
Hallgasd meg a magyar vonatkozású soundtrack albumot te is!

A filmzenét ide kattintva hallgathatja meg:

Hozzászólások