Nagyszabású televíziós show-ra készülnek világsztárok az egészségügyi dolgozókért

Nagyszabású televíziós show-ra készülnek világsztárok az egészségügyi dolgozókért

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az április 18-i show-n részt vesz Billie Eilish, Lady Gaga, Chris Martin, Elton John, Eddie Vedder, Paul McCartney és még sokan mások.

Az Egészségügyi Világszervezettel (WHO) együttműködésben nagyszabású tévés közvetítésre készülnek a világsztárok, hogy a koronavírus elleni küzdelem főszereplőire, az egészségügyben dolgozók támogatására hívják fel az emberek figyelmét. Az eseménnyel egy jótékonysági alapot, a COVID-19 Solidarity Response Fundot támogatnák. Az április 18-i show a tervek szerint orvosokat, ápolókat, szociális szervezeteket és családokat fog adásba kapcsolni a világ minden tájáról.

A One World: Together At Home címre keresztelt történelmi adás házigazdái olyan tévés személyiségek lesznek, mint Jimmy Fallon, Jimmy Kimmel és Stephen Colbert. Rajtuk kívül pedig sztárokat fognak élőben kapcsolni, például Lady Gagát, Alanis Morissette-et, Elton Johnt, David Beckhamet, Eddie Veddert. A teljes névsort itt találja.

Az esemény kurátora is Lady Gaga, aki a múlt héten a jótékonysági szervezetével, a Global Citizennel 35 millió dollárt gyűjtött össze a WHO járvány elleni küzdelméhez, ennek része lesz a mostani televíziós show is.

Az eseményt Amerikában többek között az ABC, NBC fogják közvetíteni, nemzetközi szinten a BBC One április 19-én.