Pályázaton keresték, nem lett meg az MTK új indulója

Pályázaton keresték, nem lett meg az MTK új indulója

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A zsűri „sok tetszetős sort, dallamrészt talált a szurkolók és profi zenészek alkotásaiban, összességében egyik pályamű sem felelt meg maradéktalanul az elképzeléseiknek”.

Ahogy korábban hírt adtunk róla, pályázatot írt ki az NB I.-be feljutott MTK labdarúgócsapatának új indulójára a klub, amely azonban végül eredménytelenül zárult.

A klub honlapján olvasható közlemény szerint „a zsűri ugyan sok tetszetős sort, dallamrészt talált a szurkolók és profi zenészek alkotásaiban, összességében egyik pályamű sem felelt meg maradéktalanul az elképzeléseiknek, ezért a pályázatot érvénytelennek nyilvánítja, vagyis nem hirdet nyertest”.

Az ítészek szerint egyébként rendkívül nehéz dolguk volt a szerzőknek, csapatindulót írni ugyanis „az egyik legkomolyabb kihívás, hiszen ez az egyik legjobban elkoptatott műfaj, amit megújítani, tartalommal feltölteni – úgy, hogy méltó legyen egy ilyen nagy múltú csapathoz, mint az MTK – csak isteni szikrával, elkapott lendülettel, teljes szívvel lehet. Nem elég a zenei ösztönösség és tudás, tökéletes érzelmi ráhangolódás, ráérzés is szükség. Arról nem is szólva, hogy egy indulónak egyszerre kell modernnek, felemelőnek, jól énekelhetőnek lennie.”

A pályázatra nemcsak profi zenészek, hanem szurkolók is beküldtek dalokat, „előrukkoltak gyönyörű megoldásokkal, izzó bemondásokkal, szívet melengető sorokkal, amelyek mélyebbre nyúltak a >>kék a vérem<< típusú közhelyeknél” – jelezte a zsűri, amelynek tagjai leginkább a merészséget, „a vélt kereteket felrúgó gondolkodást” hiányolták a pályamunkákból. Emiatt nem tudott egyik dal sem „masszívan, vitán felül állva kiemelkedni a többi közül”.

Megjegyezték, hogy bár érkeztek szép számmal profi és szerethető alkotások, egyiknél sem érezték azt, hogy száz százalékig megfelel a nagy és nemes célnak, hogy az MTK új himnuszává váljon. „Hogy ez az a dal, amit teli torokból és tiszta szívből énekelnek majd a szurkolók, és ami szárnyat ad a csapatnak a legkeményebb ellenféllel szemben is. De őszintén reméljük, hogy – ha nem is ennek a pályázatnak a keretén belül – de születik majd ilyen dal.”

Hozzászólások