Bemutatták a második magyar versenyfilmet is a Berlinalén

Bemutatták a második magyar versenyfilmet is a Berlinalén

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI/hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nagy Dénes filmjének keddi bemutatója után, szerdán a másik magyar versenyfilmet, Fliegauf Bence Rengeteg – Mindenhol látlak című alkotását is levetítették a Berlinalén.

Az alkotók közleménye szerint a Rengeteg – Mindenhol látlak című filmben korábban láthatatlan feszültségek, félelmek öltenek testet. Az első részhez hasonlóan hétköznapi életünk, párkapcsolataink lázálomszerű útvesztőjébe kalauzol a film, amelyben a szereplők életük talán legnagyobb titkát próbálják felfejteni: a másik embert.

A filmben többek között olyan színészek szerepelnek, mint Sodró Eliza, Gubik Ági, Jakab Juli, Végh Zsolt és Balla Eszter, de feltűnik a zenész Víg Mihály, a majdnem százéves Lénárt István, Keresztes Felicián, továbbá a rendező fia, Fliegauf János is.

A Berlinalét idén közönség és filmcsillagok nélkül, online szakmai rendezvényekkel és vetítésekkel rendezik meg ezen a héten. A szemle 71 éves történetében először két magyar nagyjátékfilm is indul a legjobb filmnek járó Arany Medvéért. A két magyar film 13 munkával versenyez az Arany Medvéért és a főbb alkotói kategóriákban kiosztandó Ezüst Medvékért.

A fesztiválon már született egy magyar siker, épp Enyedi Ildikó a vezető rendezője a Balaton Brigád című kémthriller-sorozatnak, amelynek a terve elnyerte a Berlinale Co-Pro Series nevű rendezvény díját. A másik versenyfilmet, a Závada-regényből készült Természetes fényt peddig kedden mutatták be.

A szakmai programok ideje alatt a nemzetközi zsűri is dolgozik, döntéseiket pénteken ismertetik. A testületet az Arany Medvével az utóbbi években díjazott művészek közül válogatták ki. Meghívták Enyedi Ildikót is, aki 2017-ben vitte el a fődíjat Testről és lélekről című filmjével.

Az idei nyertesek névsorának kihirdetésével nem ér véget a 71. Berlinale. Valamennyi szekció összes filmjét bemutatják a nagyközönségnek is, a Berlinale Summer Special című rendezvénysorozatban, a nyilvános vetítéseket június 9-től június 20-ig tartják meg, ha a járványhelyzet megengedi.

Még több kultúra a Facebook-oldalunkon, kövessen minket:

Hozzászólások