Miskolcon pótolnák be a tavaly elmaradt, idén megszűnő POSZT-ot

Miskolcon pótolnák be a tavaly elmaradt, idén megszűnő POSZT-ot

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Miután kiderült, hogy jelenlegi formájában megszűnik a Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT), a Miskolci Nemzeti Színház felajánlotta, náluk előadhatnák a beválogatott 14 előadást.

A jubileumi XX. POSZT a járványhelyzet miatt elmaradt. A fesztivál jövője jelenleg kérdéses. Ami tény, a válogatók által arra érdemesnek gondolt 14 előadásnak ez idő szerint nincs lehetősége a közönség és a zsűri előtt megmutatkozni. A mindannyiunkat sújtó nehéz helyzet ellenére szeretnénk meghívni a versenyprogram 14 előadását a Miskolci Nemzeti Színházba.

Ez áll a miskolci színház nyílt levelében, amelyet az után fogalmaztak meg, hogy a Vidnyánszky Attila által alapított és elnökölt Magyar Teátrumi Társaság titkára kijelentette, a fesztivál „elfáradt”, és jelenlegi formájában biztosan megszűnik.

A Miskolci Nemzeti Színház művészeti tanácsa által aláírt levél azt javasolja, a „pót-POSZT” lehetne a színházuk 200 éves fennállásának alkalmából szervezett rendezvénysorozatnak. „Az infrastruktúra adott, a színház játszóhelyei alkalmasak valamennyi előadás befogadására és – amellett, hogy ez lehetőséget nyújtana a folytatásról való közös gondolkodásra – talán jót tenne szakmánk egészének is, ha végre az interneten kívül is találkozhatnánk. Lehet, hogy élőben minden könnyebb, barátságosabb és konstruktívabb lehetne.”

Azt is hozzáteszik: szerintük még van remény „egy békésebb jövőre”. A levél azzal zárul: „Ha tud ez közös ügy lenni, kérünk benneteket teremtsük meg együtt e találkozás szellemi, anyagi és technikai feltételeit.”

Még több kultúra a Facebook-oldalunkon, kövessen minket: