szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Április végéig adtak időt maguknak a szervezők, hogy kimondják, lesz vagy nem lesz idén Sziget.

Fellépők, azaz line-up elvileg van, a Szigetnek vannak megállapodásai előadókkal és zenekarokkal, tudta meg a hvg.hu Kádár Tamástól, a Sziget ügyvezetőjétől, azonban e pillanatban még nem lehet tudni, lesz vagy nem lesz 2021-es Sziget Fesztivál.

Kádár elmondta, számos kérdésre kell választ kapniuk a döntéshez. Elsősorban pontos nyitási tervet kellene látniuk, az ahhoz rendelt feltételekkel. Tudniuk kellene többek közt, hogy utazhatnak-e a zenekarok, a közönség, hogyan szabályozzák a beutazást Magyarországra, mik lesznek a vendéglátóipart érintő szabályok nyáron Budapesten, és milyen mozgásterük lesz a védetteknek.

Baljós hírek az idei nemzetközi fesztiválszezonról: másodszor is elmarad két fontos rendezvény

Újra lefújták az egyszer már lefújt angliai Download és a barcelonai Primavera Sound fesztiválokat is: 2022-nél előbb nem rendezik meg egyiket sem.

A szervező Nagy-Britanniát, illetve az angol fesztiválpiacot hozta fel példaként. Ott a pontos nyitási terv ismeretében több fesztiválra már elkezdtek jegyeket árulni.

Mint arról korábban hírt adtunk, Balaton Sound és VOLT nem lesz idén. A Fishing On Orfű több 2021-es időponttal készül, a Kolorado pedig úgy kalkulál, hogy 2021 augusztusában tartják meg a rendezvényt.

Kádár Tamás: Ha mind elmegyünk kapálni, kevesebb lesz az ország

A vendéglátósoknak, a művészeknek, a rendezvényszervezőnek és a fesztiválszervezőnek is elege van, írja szerzőnk. Nem csak munkahelyek szűnnek meg, de ezután félő, hogy nem marad kultúra és elfogynak az együttlét terei. Vélemény.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!