szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egyre kevesebb fiatal jelentkezik szakmunkástanulónak, ezáltal nagyon nagy a hiány az adott szakmákban. A német szakmunkások és kisiparosok érdekképviseleti szervezete, a Das Handwerk kampányfilmben mutatja be, hogy hova jutna az emberiség a szakmunkások nélkül – olvasható az Adrenalin blogon.

A városi fiatalok is inkább egyetemre és slágerszakokra mennek, ahelyett, hogy egy jól fizető szakmát tanulnának – túl sok üzleti kommunikátor, pénzügyi ügyintéző, kereskedelmi ügyintéző, irodai asszisztens kerül ki az intézményekből. Gondoljunk csak bele, vajon mi lenne velünk, ha nem lennének kétkezi munkások. A német szakmunkások és kisiparosok érdekképviseleti szervezete, a Das Handwerk legújabb reklámfilmjében erre a kérdésre ad választ egy apokaliptikus történettel, amelyben az emberiség pár pillanat alatt visszakerül a kőkorszakba. Hiszen egy világban, ahol nincsenek házépítők, autószerelők, esztergályosok, pékek, villanyszerelők és textilipari szakmunkások, nem ér semmit a diploma és a sokévnyi tanulás. A reklámfilm magas költségvetése és színvonala is azt sugallja, hogy Németországban komolyan veszik ezt a jelenséget – írja a bejegyzés szerzője. Látogasson el az Adrenalin blogra, és nézze meg a videót, kattintson.

hvg.hu Napi merítés

Rejtett Marlboro-reklám a Ferrarikon?

A szakemberek szerint a Ferrari az autójára ragasztott vonalkóddal megszegte a dohánytermékek reklámozásáról szóló törvényt, mégpedig súlyosan – olvasható az Adrenalin blogon.

hvg.hu Napi merítés

Érvek a munkahelyi internetezés mellett

Manapság egyre többet hallani arról, hogy a munkaadók megtiltják alkalmazottaiknak a közösségi oldalak használatát, illetve korlátozzák a dolgozók netes hozzáférését. De vajon miért? - teszi fel a kérdést az ADrenalin blog szerzője.

hvg.hu Napi merítés

Zenélő Nike-cipők

Ötletes, szórakoztató és a Nike-hoz képest szokatlanul költséghatékony vírusfilmmel rukkolt elő a márka. A videóban ügyesen erősítik tovább a zene és futás közötti kapcsolatot, ráadásul szemléletesen mutatják be a Nike Run+ cipőket - olvasható az ADrenalin blogon.

Nekiálltak kitakarítani egy szerbiai tavat, még koporsót is találtak

Nekiálltak kitakarítani egy szerbiai tavat, még koporsót is találtak

Sára Balázs az SZFE filmes képzéséről: Nagyobb hangsúlyt kap majd a nemzeti jelleg

Sára Balázs az SZFE filmes képzéséről: Nagyobb hangsúlyt kap majd a nemzeti jelleg

Hazavágott a járvány egy 450 éves kocsmát

Hazavágott a járvány egy 450 éves kocsmát