szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Al Gore volt amerikai alelnök vasárnap este bejelentette, hogy nem indul a 2004-es elnökválasztáson. Gore 2000-ben a Demokrata Párt színeiben indult és csak hajszállal maradt alul George Bush mostani elnökkel szemben.

Bill Clinton volt amerikai elnök alelnöke vasárnap a CBS televíziónak úgy fogalmazott: elnökjelöltsége most nem a legjobb módja annak, hogy segítse pártját a jelenlegi kormány leváltásában. Gore szerint a 2000. évi párharc visszavágója a figyelmet a jövő helyett túlságosan is a múltra irányítaná.
Al Gore 2000-ben a Demokrata Párt színeiben indult és csak hajszállal maradt alul George Bush mostani elnökkel szemben. Félmillió szavazattal meg is előzte őt, de republikánus ellenfele szerezte meg az elektori voksok többségét. A volt alelnök sokáig félrehúzódott, az utóbbi hetekben azonban sűrűn szerepelt a nyilvánosság előtt.
A demokratáknál eddig csak két politikus, John Kerry massachusettsi szenátor és Howard Dean, Vermont állam kormányzója jelezte, hogy indulna az elnöki tisztségért. A lehetséges pályázók között említik Joseph Lieberman connecticuti szenátort, aki 2000-ben Al Gore alelnökjelöltje volt, s korábban úgy nyilatkozott, hogy vele semmiképpen sem vetélkedne a jelöltségért. A hírek szerint John Edwards észak-karolinai szenátor, Tom Daschle dél-dakotai szenátor és Dick Gephardt missouri képviselő ugyancsak szívesen indulna az elnökválasztáson George Bush ellenfeleként.
Gore az utóbbi időben hevesen támadta George Bush Irakkal kapcsolatos és gazdasági politikáját, és figyelmeztetett az amerikai gazdasággal kapcsolatos "világméretű bizalmi krízisre" is, amely az ország gazdasági elsőségét veszélyezteti, írja a BBC.

A Vasfüggöny utolsó áldozata éjfekete Trabanttal érkezett Magyarországra

A Vasfüggöny utolsó áldozata éjfekete Trabanttal érkezett Magyarországra

A Lidl alapítója jelenleg a leggazdagabb német

A Lidl alapítója jelenleg a leggazdagabb német

Operatív törzs: 49 embert már büntettek, mert nem volt rajtuk maszk

Operatív törzs: 49 embert már büntettek, mert nem volt rajtuk maszk