szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Tényleges életfogytiglani szabadságvesztés kiszabását indítványozta perbeszédében az ügyész a két halálos áldozatot és két életveszélyes sebesülést követelő, az Oktogonnál 2000 nyarán történt lövöldözés büntetőperének keddi tárgyalásán a Fővárosi Bíróságon. A védőügyvéd ugyanakkor legfeljebb csak határozott idejű szabadságvesztést tartana indokoltnak. A bíróság csütörtökre tűzte ki az elsőfokú ítélet kihirdetését.

Bódi Zsolt ügyében a védő szerint lehetőség lenne a büntetés korlátlan enyhítésére, figyelembe véve a fiú személyiségi zavarait. A vádbeszédében az ügyész a feltételes szabadlábra bocsátás kizárásával alkalmazott életfogytiglani börtönbüntetés  mellett érvelve kifejtette: szakértői vélemények szerint Bódi Zsolt súlyos személyiségzavara nem múlik el; a motiválatlan, megmagyarázhatatlan cselekmények megismétlődhetnek, ezért a társadalom védelmében indokolt a jelenlegi magyar büntetőjogi szankciórendszer legsúlyosabb elemének alkalmazása. Az ügyvéd ugyanakkor azzal érvelt, hogy a vádlott személyiségzavara szakértői vélemények szerint elősegíthette a cselekmény elkövetését, azaz korlátozhatta a vádlottat tette társadalmi veszélyességének felismerésében. A védő szerint enyhítő körülményként jöhet számításba az is, hogy Bódi Zsolt büntetlen előéletű, soha nem került összeütközésbe a törvénnyel, önként megadta magát és a terhére rótt bűncselekményt beismerte.
Bódi Zsolt 2000. július 4-én késő este öngyilkossági szándékkal pisztolyt vett magához. Bement egy VI. kerületi Teréz körúti McDonald's étterembe és egy-másfél méterről fejbe, illetve mellbe lőtt három huszonéves fiatalt, kettőt közülük hátulról, menekülés közben. Az étteremben és környékén lelőtt fiatalok közül ketten a kórházban meghaltak, ketten pedig életveszélyesen megsebesültek. Bódi Zsolt a tett előzményeiről egy korábbi tárgyaláson annyit mondott, aznap összeveszett barátnőjével, öngyilkosság gondolata foglalkoztatta, az Oktogon egyik padjánál három fiatal hangoskodása megzavarta, majd pedig egy "belső hang" irányítása alá került. (MTI)

És akkor kiderült: a magyaroknak a Balaton se a Riviéra

És akkor kiderült: a magyaroknak a Balaton se a Riviéra

Romániában már 4400 halálos áldozata van a járványnak

Romániában már 4400 halálos áldozata van a járványnak

Több fontos kérdés is felmerül az Orbán által bejelentett hitelmoratórium kapcsán

Több fontos kérdés is felmerül az Orbán által bejelentett hitelmoratórium kapcsán