szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nem teljesítették teljeskörűen a szerződésben foglalt munkákat, ezért a Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztérium nem vette át a Budapest Sportarénát, azaz nem adták ki "a közbenső teljesítési igazolást". A létesítmény üzemeltetői ugyanakkor bejelentették, a csarnok átadási ünnepségére március 13-án sor kerül.

A 2001. augusztus 5-én kötött szerződés január 13-iki módosítása értelmében a létesítménynek február 24-re kellett volna elkészülnie, a késedelem keddtől napi 20-21 millió forintjába kerül a kivitelező francia Bouygues-nak, amit a tárca visszatart a vételárból - jelentette be Jánosi György miniszter és Szilvásy György közigazgatási államtitkár. Az eredeti szerződés értelmében a Sportarénának 2002. december 15-én,környezetének március 15-ig kellene elkészülnie, ám a jelek szerint ezzel a határidővel is késni fog az építő cég. Szakértők szerint a sportlétesítmény átadásának késésével komoly veszélybe kerülhet az április 15-én kezdődő első sportesemény, a B-csoportos jégkorong-világbajnokság megrendezése. Ennek ellenére a Nemzetközi és a Magyar Jégkorong Szövetség már értesítette a létesítmény üzemeltetőjét: véleményük szerint a csarnok alkalmas az április 15. és 21. között sorra kerülő divízió I-es világbajnokság megrendezésére.
A hétfői nap kora délutánján ugyanakkor bejelentették, hogy a Budapest Sportaréna március 13-án egész napos programmal nyitja meg kapuit a nagyközönség előtt, a létesítményben este rockkoncert várja az érdeklődőket. A BS megnyitásának időpontjáról, illetve az eseményhez kapcsolódó kulturális rendezvényekről Dominique Fondacci, az Aréna Üzemeltető Rt. vezérigazgatója, Hegedűs László, a Multimédia Concerts igazgatója és Rózsa István, a Rózsa Records ügyvezetője tájékoztatta a sajtót. (MTI)
-69,6 Celsius-fok a legalacsonyabb hőmérséklet, amit az északi féltekén valaha mértek

-69,6 Celsius-fok a legalacsonyabb hőmérséklet, amit az északi féltekén valaha mértek

354 lóerős lett a Mercedes dízelhibrid divatterepjárója

354 lóerős lett a Mercedes dízelhibrid divatterepjárója

Az a hír járja, hogy iPhone-on is menni fognak az xboxos játékok

Az a hír járja, hogy iPhone-on is menni fognak az xboxos játékok