szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Szekeres Imre továbbra is várja Répássy Róbert jelentkezését, hogy tárgyaljon vele a Miniszterelnöki Hivatal (MeH) által felkért Ron Werber döntés-előkészítő tanulmányának nyilvánosságáról – áll a politikai államtitkár által csütörtökön kiadott közleményben.

A MeH sajtóirodájának csütörtöki közleménye szerint Szekeres Imre politikai államtitkár - aki Kiss Elemér kancelláriaminiszter múlt heti lemondása óta a hivatalt vezeti - a Fidesz állításával szemben, semmiféle kormányzati tanulmányt nem titkosított. Szekeres szerint a hatályos jogszabályok előírják: a kormány számára készült munkadokumentumok, döntés-előkészítő tanulmányok nem nyilvánosak. A közlemény emlékeztet: Répássy Róbert szerdán akkor kereste meg a Miniszterelnöki Hivatal államtitkárát parlamenti szobájában, amikor tudta, hogy a kormány Szolnokon tartja kihelyezett ülését. Szekeres Imre jelezte: előre egyeztetett időpontban kész fogadni Répássy képviselőt, és tárgyalni vele a tanulmány nyilvánosságáról.
Szekeres Imre korábban levélben arról tájékoztatta Áder János fideszes frakcióvezetőt, hogy Ron Werber tanulmánya a belső használatra készült, döntés-előkészítő anyagok körébe tartozik, amelyek a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvény értelmében a keletkezést követő 30 éven belül nem nyilvánosak. A Szekeres Imre által hivatkozott törvény szerint azonban az illetékes szerv vezetője kérelemre az adatok megismerését e határidőn belül is engedélyezheti. (MTI)
Marabu Féknyúz: A tiszta magyar kereszténydemokrácia

Marabu Féknyúz: A tiszta magyar kereszténydemokrácia

Nem ördögtől való, de sokan nem fogják túlélni a kocsmazárat

Nem ördögtől való, de sokan nem fogják túlélni a kocsmazárat

Újra ölhetett a bika nevű kábítószer

Újra ölhetett a bika nevű kábítószer