szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Jogerősen pert nyert a prostituáltak egyesülete a Fővárosi Bíróságon (FB) szerdán, így az alperes II. kerületi önkormányzatnak hatósági bizonyítványt kell kiadnia arról, hogy mely utcák védettek, illetve hol dolgozhatnak jogszerűen az örömlányok a kerületben.

Ez már a második, a prostituáltak egyesülete számára kedvező jogerős ítélet e tárgyban – közölte az egyesület jogi képviselője, Kárpáti József ügyvéd. A felperes Magyarországi Prostituáltak Országos Szövetsége májusban már jogerősen pert nyert a XI. kerületi önkormányzat ellen. A szövetség a két, számára kedvező jogerős ítélet birtokában "már a napokban" felkeresi a főváros fennmaradó 21 kerületének önkormányzatát is, hogy hatósági bizonyítványt kérjen tőlük a védett övezetekről - mondta Kárpáti József ügyvéd, az egyesület jogi képviselője.
Az egyesület szerint a hatósági bizonyítványok birtokában az örömlányok már minden kétséget kizáróan igazolhatják - például egy intézkedő rendőrnek - hogy legálisan, nem védett területen űzik mesterségüket. Kárpáti József úgy véli: 30-60 napon belül "elvárható az önkormányzatoktól", hogy kiadják a kért hatósági bizonyítványokat. Ha az önkormányzatok tovább vonakodnak, "készek vagyunk beperelni akár minden kerületet" - mondta Kárpáti.
A szerdán lezárult per előzménye az, hogy az örömlányok egyesülete felkérte a II. kerületi önkormányzatot: jelölje meg egy hatósági bizonyítványban, hogy az egyesület által megjelölt utcák védettek-e vagy sem. Az önkormányzat azonban megtagadta a bizonyítványok kiadását, ezt a lépést pedig helybenhagyta a Fővárosi Közigazgatási Hivatal. Ekkor fordultak a prostituáltak az Fővárosi Bírósághoz. (MTI)
Több mint félmilliárd forintért vásárolt képeket a jegybank

Több mint félmilliárd forintért vásárolt képeket a jegybank

Jóval több kibertámadás éri azokat, akik kiveszik a részüket a járvány elleni küzdelemből

Jóval több kibertámadás éri azokat, akik kiveszik a részüket a járvány elleni küzdelemből

Meghalt Bob Marley zenekarának utolsó, még élő tagja

Meghalt Bob Marley zenekarának utolsó, még élő tagja