szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Tóth Krisztina sikerrel vette a második fordulót egyesben a pekingi olimpia asztalitenisz tornáján, s ezzel bejutott a legjobb 32 közé.


Első magyarként a 32 között
© MTI - Illyés Tibor
Tóth első mérkőzésén szerepelt a Pekingi Egyetem Sportcsarnokában, miután világranglistás helyezése alapján a selejtezőben és a főtábla első körében sem kellett asztalhoz lépnie. Ellenfele a litván Ruta Paskauskiene volt.

Az első szettben a rivális kissé meglepte a negyedik olimpiáján szereplő, 34 éves magyar klasszist, a folytatásban azonban már utóbbi irányított: a második játszma 11-5-re lett az övé, majd a harmadikban - harmadik szettlabdáját értékesítve - 11-8-ra nyert, s ezzel már nála volt az előny. Paskauskiene sokat hibázott, így Tóth gyakorlatilag könnyedén hozta a negyedik felvonást (11-6), ezután azonban megváltozott a játék képe. Az egyre pontosabban játszó litván előbb szépített, majd a kissé idegessé váló Tóth hibáit kihasználva simán hozta a hatodik szettet is és ezzel kiegyenlített. A döntő játszmában aztán a német Kroppachban légióskodó magyar összekapta magát és már az történt, amit ő akart: szinte pillanatok alatt hét meccslabdához jutott (10-3), s már az elsőt kihasználva megnyerte a mérkőzést, amely 47 percig tartott.

Tóth a következő fordulóban - magyar idő szerint 10 órától - a 14. helyen kiemelt, amerikai színekben szereplő Wang Chennel találkozik.

"Jobban örültem volna az észak-koreai ellenfélnek, akit Paskauskiene búcsúztatott az első fordulóban, a litván ugyanis edzésen nagyon megvert" - mondta Tóth. "Azért reklamáltam a negyedik szettben, mert az elnökük a lelátóról folyamatosan beszélt, s nagyon zavaró volt. Nem akartam nyert meccs nélkül hazamenni az olimpiáról. Következő ellenfelem jobb játékos, de jobb is ellene játszani. Legutóbb megvertem, igaz legutóbb a litván is legyőzött engem, így ez nem sokat jelent."

"Várható volt, hogy nehéz meccs lesz, mert a felkészülés alatt Kriszta meccset és szinte szettet sem nyert a litván ellen - értékelt Téglás Péter szövetségi kapitány. - Nagyon kellemetlen, csapkodó a játéka. A következő ellenfél is hasonló lesz, de jobban lehet ellene játszani."

2008-AS NYÁRI OLIMPII JÁTÉKOK, PEKING

ASZTALITENISZ, NŐI EGYES, 2. forduló (a 32 közé jutásért)
Tóth Krisztina (magyar) - Ruta Paskauskiene (litván) 4-3 (-8, 5, 8, 6, -4, -6, 3)


Újraindult Simon Gábor büntetőpere

Újraindult Simon Gábor büntetőpere

Jól megszervezték Putyinnak, hogy addig maradjon hatalmon, amíg csak akar

Jól megszervezték Putyinnak, hogy addig maradjon hatalmon, amíg csak akar

A járdára felhajtva próbált meglógni a rendőrök elől egy robogós Budapesten

A járdára felhajtva próbált meglógni a rendőrök elől egy robogós Budapesten