szerző:
travelline.hu

Senki ne gondolja, hogy a hírességek által szívesen látogatott helyek az...

Senki ne gondolja, hogy a hírességek által szívesen látogatott helyek az átlagemberek számára teljesen elérhetetlenek. Szó sincs róla, s hogy ezt bebizonyítsuk, valamennyi felsorolt programhoz odaírtuk azt is, hogyan és mennyiért juthatunk el Magyarországról az istenített filmcsillagok és népszerű zenészek álomvilágába. (Az összegek oda-vissza útra vonatkoznak, az összes díjjal és illetékkel együtt, egy felnőttre számolva.)

Európai városnézés: Manchester és Amszterdam – Justin Timberlake és Jessica Biel
Az idén összejött sztárpár eddig amolyan „se veled-se nélküled” viszonyban él egymás mellett, s ez a vakációjukra is igaz. Timberlake európai turnéja során csak pár napra-éjszakára futottak össze, akkor viszont nem kímélték a pénztárcájukat. Manchesterben a Lowry Hotelben laktak, ahol egy szoba 260–2600 euróba kerül, Amszterdamban pedig az ötcsillagos The Dylan szálló vendégei voltak, itt 260–1200 eurót kóstál egy éjszaka.

MAGYARORSZÁGRÓL: Manchesterbe 70 ezer forintért már kaphatunk repülőjegyet, a Lowry Hotelben pedig 66 ezerbe kerül egy éjszaka. Amszterdamba 48 ezer forintért repülhetünk el, s a The Dylanben ugyancsak 66 ezret kérnek egy ágyért.

Comói-tó – George Clooney és Matt Damon
Az örök agglegény George és a filmjeivel jelenleg legtöbb hasznot hajtó Matt régi barátokként lazítottak Olaszországban. Clooneynak a Comói-tó partján lévő villájába a Bourne-mozik sztárja magával vitte argentin feleségét és kislányát is, s ha nem éppen kacsákat etettek, vagy a hajóban ringatóztak, akkor elugrottak enni egy finomat valamelyik közeli étterembe. Nem túl acélos vakáció…

MAGYARORSZÁGRÓL: Milánóig eljuthatunk repülőgéppel 47 ezer forintért, s onnan már csak 50 kilométert kell a Comói-tóig utaznunk. Az ott lévő Hotel Florence-ben 28 ezerért már adnak nekünk egy ágyat éjszakára.

Málta – Enrique Iglesias
A spanyol származású énekes az MTV zenecsatorna által szervezett koncert miatt időzött a csodálatos szigeten. A fellépése természetesen nagy sikert aratott, de nemcsak emiatt érezhette jól magát Máltán: szálláshelye, az ötcsillagos Radisson SAS Golden Sands Resort & Spa még az ő kényes ízlésének is tökéletesen megfelelt. A Földközi-tengerre néző szobák ára 160–470 euró egy éjszakára, a 240 négyzetméteres elnöki lakosztályért viszont 1400 eurót is elkérnek egy estére. Nem tudni, Enrique melyiket választotta, de van rá egy tippünk…

MAGYARORSZÁGRÓL: A repülőút 65 ezer forintból megúszható, s a Radisson-szálló sem kerül többe 40 ezernél egy éjszakára.

Franciaország – Brad Pitt és Angelina Jolie
Amikor éppen nem iraki menekülteket látogatnak meg, vagy New Orleans újjáépítésében segédkeznek, az álompár a lazításra is szakít némi időt. Ebben az esztendőben egy ódon francia kastély, Chateau de la Couronne lett a bázishelyük, itt szállásolták el magukat a gyerekeikkel és barátaikkal, s állítólag 2200 dollárt fizettek az egészért egy éjszakára. A napok nagy részét azonban veszekedéssel töltötték el, így üresen maradt az elegáns Chez Bru étteremben lefoglalt asztaluk is, veszni hagyták a több száz euróba kerülő finomságokat.

MAGYARORSZÁGRÓL: Lyoni átszállással közelíthető meg a csodálatos kastély, s a repülőjegy 137 ezer forintot kóstál. A 33 ezres napi szállásdíj Chateau de la Couronne-ban a kínált élményhez képest méltányosnak nevezhető.

Saint-Tropez  – Elton John
Az örökifjú zenész élete párjával, David Furnish-sel és néhány barátjával a Saint-Tropez-tól nem messze lévő nyaralója felé vette idén az irányt egy elegáns jachton. Az utazás csúcspontjaként néha kiszálltak a parton, és sorra látogatták a legjobb butikokat. A Francia Riviéra ebben az évben egyébként meglehetősen kedvelt volt a hírességek körében, hiszen Eva Longoria, P. Diddy, Rod Stewart és Cindy Crawford is eltöltött itt pár napot.

MAGYARORSZÁGRÓL: Az út kissé tekervényes, hiszen brüsszeli átszállással előbb Marseille-t érjük el (a repülőjegy 78 ezer forint), ahonnan még 130 kilométert kell Saint-Tropez-ig utazni. A minden célnak megfelelő Hotel Les Bouis-ben eltöltött egyetlen éjszaka ára 43 ezer forint.

Földközi-tenger – Tom Cruise és Katie Holmes

A bulvársajtó által csak TomKatnek becézett, meglehetősen garasoskodónak tartott pár a pihenés egyik legolcsóbb módját választotta idén. Az ausztrál médiamogul, James Packer vendégeként hajókázták körbe a Földközi-tengert, s csak néha vegyültek el a nép közé: Korzikán pizzát ettek, Szardínián jet-skiztek, az egyik este pedig Saint-Tropez-ban buliztak. Hát, ügyesek voltak, nem került sokba!

MAGYARORSZÁGRÓL: Ha nem is a Cruise-házaspár által megtett úton halad, de mindenképpen kellemes élményeket kínál egy Korzika–Szardínia környéki kirándulás, amelyet az egyik magyar utazási iroda 125 ezer forintért kínál, minden költséggel együtt.

Marbella – Kate Moss
A szupermodell – miután összeveszett zűrös zenész párjával, Pete Dohertyvel – fogta a legjobb barátait, és meg sem állt a napfényes spanyol tengerpartig. Marbella csodái, a Costa del Sol aranyló homokja azonnal elfeledtetett vele minden bánatot. Magánjachtokon és a környék legpuccosabb bárjaiban mulattak napestig, s Moss kisasszony a szállást is viszonylag kevésből ki tudta hozni, hiszen egy újonnan megismert férfi villájában töltötte az éjszakákat.

MAGYARORSZÁGRÓL: A malagai reptérig 67 ezer forintért juthatunk el, s onnan már csak 60 kilométer a mesés Marbella. Egy éjszaka a Don Carlos hotelben is kijön 46 ezerből.

Hawaii – Paris Hilton
A rakoncátlan szállodalánc-örökös a közlekedési kihágásokért kapott háromhetes börtönbüntetése után egy kiadós hawaii nyaralással vigasztalta magát. A szigetcsoport második legnagyobb földdarabján, Mauin járta végig az összes butikot (volt, hogy naponta kétszer is), szörfözött, napozott, és természetesen a Hiltonhoz tartozó Grand Waileában lakott (valószínűleg ingyen, amúgy 400–1000 dollár egy szoba ára), ahonnan esténként bulizni is kiosont.

MAGYARORSZÁGRÓL: Hiába, Maui messze van: párizsi és Los Angeles-i átszállással juthatunk el a szigetre, 460 ezer forintot fizetve a repülőjegyért. A Grand Wailea szálló ehhez képest nem is kerül sokba, csak 70 ezer egy éjszakára.

Indonézia – David Beckham és Victoria
Ha a foci nem is megy annyira a Los Angeles Galaxyben, a vakációja legalább jól sikerült az angol játékosnak. Beckham és családja ezúttal az indonéz szigetvilágot célozta meg, s ide-oda vándorolva próbálták kijátszani a média figyelmét. Szállásaik a luxusok luxusát képviselték: a jávai Amanjiwo a világ legnagyobb buddhista szentélye, a Borobudur templom közelében található, és 650–2600 dollárba kerül naponta, míg a Bali szigetén lévő Amankila 700–2800 dollárért kiadó egy éjszakára.

MAGYARORSZÁGRÓL: Amszterdami és szingapúri átszállással eljutva a szigetekre 753 ezer forintot kell fizetnünk a repülőjegyért. Az Amanjiwo szálló 113 ezer forintba, az Amankila pedig 122 ezerbe kerül egy éjszakára. Van viszont olyan magyar utazási iroda, amely egy Jáva–Bali társas körútért csak 440 ezer forintot kér el, ami sokkal barátibb ár.

Seychelles-szigetek – Vilmos herceg és kedvese
Egy angol trónörököshöz királyi környezet illik, s a Seychelles-szigetekhez tartozó Desroches alig 6 négyzetkilométeres földdarabkája éppen ilyen. Vilmos herceg és Kate Middleton szállását buja trópusi növényzet vette körül, ablakukból pedig egy csodálatos lagúnára nyílt kilátás. A romantika ára mintegy 1000 font volt egy éjszakára, s hogy a nyugalmukat senki se zavarja meg, Vilmos állítólag mind a 20 lakosztályt kibérelte ott-tartózkodásuk egy hetére. Ennek ismeretében felmerül a kérdés, hogy akkor mi a csodának kellett Martin és Rosemary álnéven bejelentkezniük?

MAGYARORSZÁGRÓL: Budapestről párizsi átszállással juthatunk el Mahe szigetére, ahonnan már csak félórányira vagyunk Desroches-tól. A repülőjegy 274 ezerből kijön, ám a mesés szállodaszoba 92 ezerbe kerül egy éjszakára.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Impeachment: megvan, mivel vádolják Trumpot

Impeachment: megvan, mivel vádolják Trumpot

Emlékszik a kétfarkú kiskutyára? Otthonra talált

Emlékszik a kétfarkú kiskutyára? Otthonra talált

Schilling Árpád: "Kaszát, kapát elő!"

Schilling Árpád: "Kaszát, kapát elő!"

Orbán Viktor mindent köszön a Roxette énekesnőjének

Orbán Viktor mindent köszön a Roxette énekesnőjének

Új légitársaságot alapít a Wizz Air

Új légitársaságot alapít a Wizz Air

Két év elteltével már nem is olyan rosszak az elektromos autók

Két év elteltével már nem is olyan rosszak az elektromos autók