szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Mintegy 750 kilométer hosszan köti össze Alsó-Szászország legfontosabb spárgatermő vidékeit az „alsó-szász spárgaút”.

© Dripnet
A zöldséget április végétől június elejéig szedik, a spárgaföldeket mégis őszig felismerhetjük a zöld növényekről és a piros bogyóikról. Akiket elsősorban a kulináris élvezet érdekel, június 24-éig kereshetik fel az alsó-szászországi spárgaút látványosságait, mint például Burgdorfot, ahol több helyen is kínálnak spárgamenüt. Az ínyencek fejenként 14,50 euróért élvezhetik a burgdorfi minőségi spárgából komponált legfinomabb variációkat.

Június 18-ig a városi múzeumban önálló kiállítás mutatja be a hosszúkás zöldség útját a szedéstől a dobozos eladásra felkészítő tartósításig. Azok az aktívan pihenők, akik mozgással szeretnék egybekötni az élvezetet, a 2,7 kilométer hosszú burgdorfi spárga-kerékpárúton fedezhetik fel a település történelmi óvárosát.

Az óváros közvetlen közelében, a Meerbach és Weser folyók torkolatánál és a Weser menti kerékpár- és túraútvonalon található a Weserschlösschen Hotel, ahol a 2006-os spárgaszezon alatt számos hétvégén átalányáron kínálják a két vendégéjszakát kétágyas szobában reggelivel és látogatással a Nienburgi Spárgamúzeumban két többfogásos menü mellett, sőt a vendégek búcsúajándékként egy-egy kilót magukkal is vihetnek a fenséges zöldségből. Az ajánlat fejenként 140 euró ellenében vehető igénybe.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Plázs

Gyógyfürdőturizmus

Ádáz küzdelmet folytatnak a német nyugdíjasokért a magyar gyógyszállók a cseh és lengyel konkurenciával. A tét nem csekély: az EU-csatlakozás óta a bevételek döntő részét hozó külföldi betegek teljes gyógykezelését kötelesek fizetni biztosítóik.

hvg.hu Plázs

Szövődményeket gyógyít a séta

A jótékony hatású séta a gyógyítás eszközévé lépett elő – állítja a chicago-i Northwestern University egyik tanulmánya, mely szerint a legalább heti háromszori korzózás csökkenti a perifériás artériás megbetegedésekben szenvedők – esetenként a végtag elvesztéséhez vezető – funkcionális gyengülését.

hvg.hu Gazdaság

Mennyiért lehet szaunánk?

Egyre népszerűbb az otthoni szauna, az újépítésű házaknak pedig szinte kötelező tartozéka. Választék van belőle bőven, a hagyományostól az infráig széles a paletta. Vehetjük készen, rendelhetünk egyedi darabot, de akár magunk is barkácsolhatunk egyet. Utánajártunk, mennyibe kerül mindez.

Biró Csongor Plázs

A tíz legjobb zsírégető tea

Összegyűjtöttük a szervezetben felhalmozódó zsírok kiürülését leginkább segítő tíz teaitalt. Amellett, hogy segíthetnek a felesleges kilóktól való szabadulásban, finom és egészséges meleg folyadékként táplálják szervezetünket.

Év végén nőttek a beruházások a gazdaságban – a kormány megtolta a versenysportot is

Év végén nőttek a beruházások a gazdaságban – a kormány megtolta a versenysportot is

Visszafogja magát a Jaguar Land Rover

Visszafogja magát a Jaguar Land Rover

Zamárdi oltási igazolványhoz kötné a részvételt a Balaton Soundon

Zamárdi oltási igazolványhoz kötné a részvételt a Balaton Soundon