szerző:
travelline.hu
Tetszett a cikk?

A Malév a 2008-as nyári menetrendi időszakban 37 ország 50...

A Malév a 2008-as nyári menetrendi időszakban 37 ország 50 célállomására közlekedtet járatokat saját és bérelt repülőgépekkel. A légitársaság repülőgépei naponta átlagosan 140 felszállást hajtanak végre.

Stockholmi és stuttgarti vonalán a hét öt napján plusz egy-egy járattal napi kettőre emeli frekvenciáját a Malév. A reggeli és esti járatok lehetővé teszik, hogy a magyar üzletemberek ügyeiket akár egy nap alatt is elintézhessék a svéd és a német nagyvárosban. Koppenhágába a napi kétszeri reggeli és esti járatok mellett hetente további öt alkalommal repülnek a légitársaság gépei, Tiranába és Temesvárra pedig heti három éjszakázó járattal bővül a menetrend a nyári időszakban a télhez képest.

Ugyancsak március 30-tól életbe lépő újdonság, hogy Kolozsvárra és Milánóba a Malév saját repülőgépei viszik az utasokat, ezekre a célállomásokra eddig a Carpatair illetve az Alitalia gépei repültek. Mindkét városba napi két járatot biztosít a magyar nemzeti légitársaság. A Malév napi két kolozsvári járata – egy délutáni és egy éjszakázó – jól kapcsolódik a légitársaság nyugat-európai menetrendi hullámához, melynek köszönhetően jelentősen lerövidül a távolság az erdélyi város és vonzáskörzete, valamint Budapest, illetve Európa nagyvárosai között, elősegítve ezzel Erdély további turisztikai, gazdasági és kulturális fejlődését.

Moszkvában a modern és dinamikusan fejlődő légikikötőbe, Domogyedovóra helyezi át üzemelését a Malév. Domogyedovó a forgalmi mutatók tekintetében ma már Moszkva vezető repülőtere, ráadásul a Malév utasai számára itt biztosítható a gyors és kényelmes csatlakozás az AiRUnion és más orosz légitársaságok hálózatára, továbbá ide közlekednek a oneworld taglégitársaságai is.  A magyar nemzeti légitársaság ezzel megteremti annak lehetőségét, hogy Budapestről Moszkván keresztül Oroszország legnagyobb városai mindössze egy, kényelmes átszállással elérhetővé váljanak, illetve az orosz piacokról érkező utasok a Malévvel repüljenek Nyugat-, Dél- és Közép-Európa városaiba.

New York-ba május 2-tól indulnak ismét a közvetlen Malév-járatok, míg Torontó május 26-tól lesz elérhető a Malév Boeing 767-eseivel. Az American Airlines-szal kiszélesített code-share (járatmegosztási) együttműködésnek köszönhetően a Malév kódok naponta összesen 36 AA járatra kerülnek fel, ez a jelenlét a realizálható kereskedelmi hasznon túl jelentős marketing értéket jelent az észak-amerikai földrészen. Az utasok számára 14 amerikai nagyváros gyors és kényelmes elérése jelent előnyt New York-on keresztül.

Idén nyáron is belekerül a menetrendbe az utóbbi évek egyik legnépszerűbb spanyol nyaralóhelye, Andalúzia kapujának számító Malaga is, ahová a Malév hetente két járatot biztosít. 

A légitársaság bangkoki járata április végétől az alacsony forgalmi nyári időszakban szünetel. Kairóba és Lyonba május közepéig közlekednek a légitársaság gépei. Bezárásra kerül a Malév müncheni vonala, amit a járat tartósan csökkenő kihasználtsága és a fent említett járatsűrítések tesznek indokolttá. A korábbi nyári útvonalak közül Dubrovnik nem szerepel a légitársaság idei nyári menetrendjében, ehelyett a Malév a jövedelmezőbb útvonalakra helyezi át repülőgépparkjának erőforrásait.

A magyar nemzeti légitársaság nyári menetrendje március utolsó vasárnapján, március 30-án 00.00 órakor, a nyári-téli időátállással egy időben lép életbe. Az utasoknak nem okoz problémát az óra átállításából adódó eltérés, hiszen az új menetrend már az új időpontokon alapul.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Több napig sztrájk lesz a B. Braun Medical gyöngyösi gyárában

Több napig sztrájk lesz a B. Braun Medical gyöngyösi gyárában

Közös vakcina-gyárat nyithat Ausztria és Dánia Izraelben

Közös vakcina-gyárat nyithat Ausztria és Dánia Izraelben

2023-tól tíz évig Magyarország is MotoGP-futamokat rendez

2023-tól tíz évig Magyarország is MotoGP-futamokat rendez