szerző:
travelline.hu
Tetszett a cikk?

A San Franciscoban működő WeatherBill egyfajta biztosítást ajánl az utazási...

Ezért már fizetnek?
©

A San Franciscoban működő WeatherBill egyfajta biztosítást ajánl az utazási irodáknak, amely lehetővé teszi, hogy az iroda visszafizesse az út teljes árát, ha túl sok volt a csapadék az adott időszakban. A szolgáltatás már elérhető Kanadában és az Egyesült Államokban, ahol a Priceline, egy online utazási iroda ingyenes “napsütés garanciát” árul több mint 100 célpontra, többek között Londonra is, ahol pedig közmondásosan sok a csapadék. Az iroda tehát biztosítási díjat fizet a WeatherBillnek és ha bizonyos mennyiségnél több esik az utazás időtartamának legalább fele alatt, visszafizetik az utazás árát.

A szolgáltatás európai bevezetését 2009-től tervezik, de a vállalat máris rendelkezik európai ügyfelekkel és partnerekkel, a WeatherBill angliai főnöke, Jens Boening ugyan nem volt hajlandó közülük egyet sem megnevezni, de azt elárulta a Time magazinnak, hogy az előkészítés folyik. Különösen Spanyolországban fordult elő többször is mostanában, hogy a nyaralókat szinte elmosta a víz a Costa Braván és a Baleári szigeteken. Csekély vígaszt jelenthetett a szerencsétlen vakációzók számára, hogy a helyi növény- és állatvilágnak a sok eső áldás, és hosszú távon a nyaralók is örülhetnek, mert minél több a csapadék, annál kevesebb a medúza.

A brit meteorológiai hivatal elsősorban Görögországot és a Földközi-tenger medence keleti részét ajánlja, ha biztosra akarunk menni az időjárás tekintetében és a szakértők azt állítják, hogy bár a hőmérséklet továbbra is magasabb lesz a sokévi átlagnál Európában a nyár folyamán, az elkövetkező három hónap mégis hűvösebbnek és felhősebbnek várható, mint a tavalyi nyár volt. Záporok és zivatarok tehát továbbra is lesznek, akár a mi nyaralásunk alatt is és amíg a WeatherBill fel nem építi európai üzletét, még a befizetett pénzt sem kapjuk vissza, akármennyit is esett az eső.

-KM-

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!