szerző:
travelline.hu
Tetszett a cikk?

Itt a nyár, a szabadság, és a lazítás időszaka.

Itt a nyár, a szabadság, és a lazítás időszaka. Ha már lazítás, akkor adjuk meg a módját.  Manapság hála az ötletes feltalálóknak, számtalan dolgot kínálnak a boltok, amelyekkel feldobhatjuk a pihenésünket. Van, ami szórakoztat, van, ami egészen hasznos, van, ami annyira öncélú, hogy muszáj szót ejteni róla. Folytatódik 2008. nyári geek-divatbemutatója!

Elektromos motorbicikli
Ki ne szeretné kipróbálni a motorozás élményét nyaralás közben? A mediterrán országokban oly népszerű elektromos motorok és robogók óriási fejlődésen mentek keresztül az utóbbi időkben. A jó hír, hogy a töltési idő lerövidült, ugyanis a motor lítium akkumulátorait bármilyen hagyományos hálózati csatlakozóba dugva csupán 90 perc múltán menetkész. Külön érdekesség, hogy a jármű sebességét és a megtenni kívánt távolságot beállíthatjuk úgy, hogy összekötjük a laptopunkkal. A gyártók ajánlása szerint, 50 km/h sebességgel 75 km-t tehetünk meg, amely teljesen ideális ahhoz, hogy körbejárjunk egy-egy kisebb görög szigetet, vagy végigmotorozzunk az olasz Riviéra egy-egy szakaszán. Az ára persze nem kevés, 1 millió forint fölött van és egyelőre csak megrendelésre gyártják. Igaz, hogy ez nem egy Harley, de egy csendes, gyors motorbicikli, és még dizájn tekintetében sem vallott akkora szégyent, simán felveszi a versenyt a hagyományos szériák közepesen ronda modelljevel is. Praktikussága viszont abszolút nyertessé teszi, főleg a környezettudatos fogyasztók szemében...

Pezsi kupak (Fizz Cup)
A nyár egyet jelent az olvadó fagyival, amikor egyetlen perc alatt kedvenc desszertünkből hűvös, ragadós lötty lesz csupán. Persze, elég kényelmetlen, de nem kevesen vannak, akik a hideg édességet akkor szeretik a legjobban, ha az már kicsit folyóssá vált. Az amerikaiak egyenesen új divatot is teremtettek a folyós, hűs fagyizásnak, ugyanis véleményük szerint még jobb, ha a fagyit valamilyen szénsavas itallall dúsítjuk. Innen nézve kicsit perverz ötletnek tűnik, de álítólag jó. De mi történik, ha elepedünk egy kis folyós-buborékos fagyiért, de nincs kéznél a szódás palack. Erre megoldás a Pezsi kupak. A kupakot rácsavarjuk egy szénsavas üdítő szájára, és megtöltjük fagyival. Ennyi a nagy ötlet! Kész is a pezsis-fagyi folyam, igaz, ezt egy egyszerű bögrével is meglehet tenni otthon, de nem olyan látványos a menőver, és persze a Pezsi kupakot legalább kényelmesen magunkkal vihetjük, bárhova is megyünk nyaralás közben. Ha valami biztos az életben, az az, hogy hordozható jobb a nem hordozhatónál. A Pezsi kupaké a jövő!

Papírsampon
A légitársaságoknál bevezetett biztonsági szabályoknak köszönhetően ügyelnünk kell a táskánkban lévő folyadékok mennyiségére, így ha hosszabb időre utazunk, szinte biztos, hogy nem tudunk bepakolni kézipoggyászunkba például elegendő sampont. A mini-kiszerelések egy hosszú haj esetében egy alkalomra is éppen elegendők, így a nagy hajkoronával rendelkező nyaralók számára az úgynevezett papírsampon ajánlott. Elsőre senki nem mondaná meg, hogy valójában samponról van szó, már-már a James Bond szettekhez hasonlatos tárgykultúrát idézi ez az ötletes találmány. Egy apró dobozban vékony papírlapok, nincs az a szigorú biztonsági személy a reptéren, aki ezen fennakadna, így a jövében már akár repülés közben is hajat moshatunk, ami ugyan vicces, de legalább a régi idők szabadságát idézi fel az utazóban. És itt jön a titkos technológia: az egyszerhasználatos lapok a vizes hajon habot képeznek – még tengervíz esetén is – így a hagyományos samponokhoz hasonlóan tisztítanak. Egyelőre mentolos illatú változatban kapható, egy doboz 30 lapot tartalmaz. Csodálatos!

Átlátszó szúnyogháló – több levegő, több fény
Nyáron mi sem magától értetődőbb, mint hogy jó időben kitárjuk az ablakot és beengedjük a friss levegőt a lakókocsi ablakain. Ám nem árt, ha előrelátóak vagyunk és felszerelünk egy szúnyoghálót, hogy távol tartsuk a vérszívókat és kis barátaikat, ha nem akarunk vörös foltokkal, kialvatlanul kelni másnap reggel. A hagyományos szúnyoghálóknak van egy hátránya, rajtuk keresztül nézve homályosan látjuk a külvilágot, elzárják a fényt, és a kevesebb levegő jut be a lakótérbe, ahol pihenni szeretnénk. Arról már ne is beszéljünk, hogy az átlag szúnyogháló valamiért csak borzasztó színekben szerezhető be, és förtelmesen mutat bármilyen lakókocsi, vagy autó ablakára szerelve. Az Inlightenscreens gondozásában viszont megérkezett az új szúnyogháló, amely majdnem átlátszó és "lélegző" anyagból készül. A gyártó szerint az ultra finom anyag háromszor több friss levegőt és 50%-kal több fényt ereszt át a szokásos hálókhoz képest. Nem csak házakon, de lakókocsikon, sátrakon is érdemes alkalmazni, esztétikailag is lényegesen emberbarátibb élményről van szó, és a gyakorlati haszon pedig felbecsülhetetlen. A bogarak, rovarok kint, mi bent, és ez így is marad. 

Feketedoboz autókba
Eddig csupán a repülőgépek kiváltsága volt, ma már autókba is szerelhető feketedoboz. Kifejezetten nagy használt vesszük, ha gépjárművel vágunk neki a nyaralásnak, hiszen minden országnak sajátságos közlekedési rendszere és kialakult szokásai vannak. A szélvédőre vagy a visszapillantóra szerelhető szerkezet egy kamera segítségével rögzíti a kocsi előtt történő eseményeket, baleset esetén rövid videó formájában el is tárolja, emellett nem csak vizuális anyagot rögzít, a gyorsítást, és a fékezéseket is dokumentálja pontos dátummal és idővel. Az adatok egyszerűen letölthetőek PC-re, és kiváló bizonyítékként szolgálnak baj esetén. Valóban hasznos kütyüről van szó tehát, de a kis kamera olyan "Nagy testvér" érzést keltett bennünk, ki tudja, mennyire jó, ha minden lépésünket ilyen részletességgel képesek megfigyelni. Csak becsületes, jóravaló, hasznos társadalmi szerepet betöltő sofőröknek ajánlott tehát ez a szerkezet, nekik viszont nagyon. A maradék miatt.

-p-

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kapitány a spanyolok elleni vereségről: Talán még szégyellték is magukat

Kapitány a spanyolok elleni vereségről: Talán még szégyellték is magukat

Halálra gázolt a vonat egy nőt Dorognál

Halálra gázolt a vonat egy nőt Dorognál

Radar360: Bizalmat keltő szennyvízvizsgálat, bizalmatlanság az orosz vakcina körül

Radar360: Bizalmat keltő szennyvízvizsgálat, bizalmatlanság az orosz vakcina körül