szerző:
travelline.hu
Tetszett a cikk?

A szövetség hétfői közleményében felhívja a figyelmet arra, hogy a...

A szövetség hétfői közleményében felhívja a figyelmet arra, hogy a vitában álló felek nemcsak megbízóiknak tartoznak felelőséggel, hanem az egész magyar turizmusnak, a magyar nemzetgazdaságnak is, aminek a ferihegyi repülőtéren elhúzódó sztrájk beláthatatlan károkat okoz.
   
Budapest turizmusának élénkítésére az elmúlt hetekben indult kampány, amely elsősorban a repülővel utazó városlátogató turistákat célozta meg. Ezek a vendégek nem képesek légi úton a fővárosba utazni, de ha lenne is ilyen szándékuk, az elmúlt napok eseményeit látva más célországot választanak, máshol költik el pénzüket.
   
Az elhúzódó sztrájk miatt kevesebb lesz a vendég a budapesti szállodákban, kevesebben látogatják az éttermeket, kulturális eseményeket, kevesebben vásárolnak, s veszik igénybe a taxikat. "Természetesen nemcsak a turisztikai szolgáltatók forgalma, a fővárosi turisztikai és az állami adóbevételek csökkennek, de veszélybe kerül mindazok munkahelye is, akik a turizmusban dolgoznak" - áll a közleményben.
   
A szállodaszövetség szerint a ferihegyi repülőtéren kialakult helyzet erősen rontja Magyarország külföldi megítélését, ami az elmúlt hónapok pénzügyi válsága, az ország fizetőképességének megrendülése után csökkenti a turizmus versenyképességét, eltántorítja a külföldi befektetéseket, és tovább növeli gazdasági nehézségeket.
   
A Magyar Szállodaszövetség növekvő aggodalommal követi a repülőtéren kialakult helyzetet. A munkajogi vita miatt múlt hét szerdán kezdődött sztrájk már a hatodik napja tart, s teljesen bizonytalan, mikorra várható annak befejezése.

MTI

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Dehogy halott a dízel: teszten az új BMW 530d kombi

Dehogy halott a dízel: teszten az új BMW 530d kombi

Nyakunkon az új időszámítás a kártyaelfogadásban. Ön felkészült?

Nyakunkon az új időszámítás a kártyaelfogadásban. Ön felkészült?

30 miliót szórhat ki Budapest a gangok zöldítésére

30 miliót szórhat ki Budapest a gangok zöldítésére