szerző:
travelline.hu

Bangkokban január 11-én 14,7 Celsius fokot, az utóbbi tíz év legalacsonyabb...

Bangkokban január 11-én 14,7 Celsius fokot, az utóbbi tíz év legalacsonyabb hőmérsékletét mérték, Nakhon Phanom északkeleti hegyvidéki tartományban pedig egészen 4,2 fokig süllyedt a hőmérő higanyszála.
   
Kihűlés következtében eddig legalább két ember halt meg a délkelet-ázsiai országban: Ajutthaja ősi fővárosban egy 71 éves szerzetest találtak holtan, Rajong tartományban pedig a saját lakásában "fagyott meg" meg egy 82 éves ember.
   
A falusiak esténként tábortüzeknél melegszenek, ami viszont azzal a következménnyel járt, hogy már tíz ember szenvedett égési sérüléseket, mert elaludt a lángok közelében. Thaiföldön a hideg eddig hagyományosan azt jelentette, hogy a fázósabbak sálat, esetleg vékony kesztyűt viselnek.
   
A kormány a 76 tartományból 47-ben szükségállapotot hirdetett, ami rendkívüli intézkedéseket tesz lehetővé, például több ezer meleg takaró szétosztását a lakosságnak.
   
Szenved a hidegtől a mezőgazdaság is: főleg a rizs- és dohányföldeken keletkeztek károk, de állatok fagynak meg a hal- és a kígyófarmokon is, a lampangi elefántkórházban pedig legalább nyolc páciens lett beteg a hideg miatt.
   
Az ország déli részén, a Bantad hegységben élő majmok lementek a hegyekből, hogy egy helyi hőforrásnál melegedjenek föl. A Kína felől érkezett hidegfront februárig tart a prognózisok szerint.

MTI

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.