szerző:
travelline.hu
Tetszett a cikk?

A február 26-i nyitónapon az akcióhoz csatlakozott 15 helyi étteremben...

A február 26-i nyitónapon az akcióhoz csatlakozott 15 helyi étteremben adománygyűjtő ládákat helyeznek el. A vendégek felajánlott pénzéből az önkormányzat étkezési utalványokat vásárol, amelyeket civil szervezeteken keresztül juttat el a rászoruló családokhoz - mondta az önkormányzati vezető.

Hozzátette: a torkosról Gondos Csütörtökre átkeresztelt nyíregyházi akción a kezdeményezés népszerűsítésében a "rászorulók követei", a város ismert és neves polgárai, művészek, újságírók, sportolók, cégvezetők, illetve önkormányzati képviselők is részt vesznek. Segítenek a felszolgálásban és természetesen felhívják a vendégek figyelmét az adományozási lehetőségre.

Kovács Edina hangsúlyozta, hogy az akcióval a közösség összetartó erejének fontosságára és a bajba jutott emberek megsegítésének szükségességére szeretnék felhívni a figyelmet. Szerinte különösen fontos ez a mostani pénzügyi-gazdasági válság idején, amikor önhibájukon kívül sokan kerültek és kerülnek nagyon nehéz helyzetbe.

Az úgynevezett "rászorulók követei" között található például Gosztola Adél és Puskás Tivadar színművész, Szentpáli Roland világhírű tubaművész, Bartók Eszter énekes és dalszövegíró, a 4 For Dance Tánctársulat tagjai, Illés Dániel, Gál Sándor, Enyedi Péter és Bárány Kristóf, továbbá Erdősné Balogh Erika válogatott röplabdázó, illetve Klausmann Viktor és Szakál Miklós televíziós személyiségek, valamint Gajdos László, Nyíregyháza díszpolgára, a Sóstógyógyfürdői Állatpark igazgatója is.

A Gondos (Torkos) csütörtök gasztronómiai és jótékonysági akcióhoz a 120 ezres nagyváros 15 legnépszerűbb vendéglátóhelye csatlakozott.

MTIAz akcióban résztevő vendéglátóhelyek Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!