szerző:
travelline.hu
Tetszett a cikk?

A Magyar Turizmus Zrt.

A Magyar Turizmus Zrt. által indított Torkos Csütörtök akción a nyíregyházi önkormányzat azt kérte a vendéglátóhelyeket felkeresőktől, hogy ajánlják fel a támogatásra szorulóknak az 50 százalékos kedvezménnyel kínált ellátáson megspórolt pénz felét  - emlékeztetett a helyhatósági tisztségviselő.
   
A város 15 éttermében csütörtökön közel háromezer helyet foglaltak le a vendégek és közülük sokan több mint 312 ezer forintot helyeztek el az adománygyűjtő ládákba.
   
Kovács Edina elmondta, hogy a pénzből az önkormányzat étkezési utalványokat vásárol és a családgondozással foglalkozó Human-Net Alapítvány, valamint a Nagycsaládosok Országos Egyesülete segítségével azt a rászorulókhoz juttatják el.
   
A szabolcsi megyeszékhely közel 120 ezer lakosának 10-15 százaléka él nehéz körülmények között, s a pénzügyi-gazdasági válság miatt még további 10 százalék kerülhet kritikus helyzetbe. Az önhibájukon kívül bajba került családok közül most a gyermekesek kapnak támogatást a Gondos Csütörtök adományából, nem kaphatnak viszont segítséget azok, akiknek pár ezer forinttal nagyobb a jövedelmük a segélyek igényléséhez előírt összeghatárnál.

MTI

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
291 újabb áldozata van a koronavírusnak

291 újabb áldozata van a koronavírusnak

Új erszényesbékafajt fedeztek fel Peruban

Új erszényesbékafajt fedeztek fel Peruban

A japánok az óceánba öntik a fukusimai atomerőmű radioaktív vizét

A japánok az óceánba öntik a fukusimai atomerőmű radioaktív vizét