szerző:
travelline.hu
Tetszett a cikk?

A dohányzáson ért várakozókat 27 és 550 euró (7500 - 152 ezer forint)...

A dohányzáson ért várakozókat 27 és 550 euró (7500 - 152 ezer forint) közötti bírsággal sújthatják, a legmagasabb összeget azokra szabják ki, akik 12 év alatti gyermekek vagy terhes nők közelében gyújtanak rá. A cigarettázók a pályaudvarokon dohányzásra kijelölt zónákban hódolhatnak szenvedélyüknek.
    
Olaszországban 2005 eleje óta nem lehet rágyújtani az irodákban, éttermekben, kávézókban, illetve más nyilvános helyeken. A tilalmat megszegő dohányosok akár 275 eurós büntetést is kaphatnak. A bár- és étteremtulajdonosok 2200 eurós (610 ezer forint) bírsággal számolhatnak, ha szemet hunynak a dohányzás felett.
   
A szigorú tilalommal Olaszország élen járt a dohányzás nyilvános helyeken való betiltásáért folytatott harcban. A törvény eredményesnek bizonyult: a dohányzók száma országszerte csökkent.

MTI

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
travelline.hu Plázs

Fürdőzés olasz módra

A kénes forrásokat kilométerekről azonosítani lehet, kellemesnek nem nevezhető...