szerző:
travelline.hu
Tetszett a cikk?

A kénes forrásokat kilométerekről azonosítani lehet, kellemesnek nem nevezhető...

©

A kénes forrásokat kilométerekről azonosítani lehet, kellemesnek nem nevezhető szagukról. Azonban ezt a leginkább záptojásra emlékeztető illatot árasztó termálvíz az orvosok és a kozmetikusok szerint is számtalan előnnyel rendelkezik. A kénes víz jó hatással van a bőrre és a csontozatra egyaránt.

Az Olaszország középső régiójában található Saturnia egyedülálló, háromezer éves forráshálózattal rendelkezik. Ezen a természeti kincsek nyugtató és gyógyító hatásait már a Kr. e. 2 században felfedezték a rómaiak. 

A kereszténység elterjedésével – amely erkölcstelennek bélyegezte a fürdőkultúrát – visszaesett a toszkán fürdők látogatottsága is, hogy később a középkorban az efféle intézmények ismét népszerűvé váljanak.

©

Manapság a Terme di Saturnia névre hallgató központ egyaránt keresett a nyugdíjasok és a luxuskörülmények között pihennő vágyók is. A Saturniába látogatók mintegy 85%-a olasz, a maradék 15% főként Angliából és Németországból érkezik.

Felkelés után bőséges, helyi jellegzetességekből álló reggelivel indul a nap, olyan helyi specialitásokkal, mint a pármai sonka, vagy a peconrino sajt, nem beszélve a házi készítésű joghurtról, vagy a friss datolyáról. 

Ebédre és vacsorára hasonló különlegességekkel várják a vendégeket, amelyek közül természetesen nem maradhat ki a hagyományos olasz pasta, vagy a szintén házi készítésű gnocchi. A gasztronómiai élményt a közeli Chianti régió borai teszik tökéletessé.

Két étkezés között a vendégek a különféle hőfokú medencék kényelmét élvezhetik, ezen kívül pedig teljes gyógyászati kezelésre is lehetőség van, a legmodernebb berendezések és eljárások használatával, hat főállású orvos felügyelete mellett. 

©

A szépségápolási kezelések skálája is hasonlóan széles, a bőrradírozástól kezdve az iszappakolásig. Minden kozmetikai kezelést a fürdő saját készítésű termékeivel végeznek, amelyet Európa szerte is árusítanak a legelegánsabb üzletekben.

A környék ideális kirándulásra, ugyanis legalább két órányira található bármelyik nagyobb várostól, így relatíve kevés az idelátogató turisták száma, a közelben azonban számtalan csodaszép kis falu és történelmi emlék található, többek között egy Pitigliano nevű kis falu, amelyet még az etruszkok alapítottak a Kr. e. VIII. században.

 Emellett szabadidős programok egész sora várja a kikapcsolódni várókat, a golftól kezdve a lovagláson át egészen a hegyikerékpár-kölcsönzésig. A szállodában konferenciák rendezését is vállalják. 

-JB-

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Akkora homokvihar volt Norfolkban, hogy betemette az autókat

Akkora homokvihar volt Norfolkban, hogy betemette az autókat

David Attenborough megkongatta a vészharangot, hamarosan egymillió faj halhat ki

David Attenborough megkongatta a vészharangot, hamarosan egymillió faj halhat ki

Több mint egy hónapig fennakadások lesznek a belvárosban a 3-as metró felújítása miatt

Több mint egy hónapig fennakadások lesznek a belvárosban a 3-as metró felújítása miatt