szerző:
travelline.hu
Tetszett a cikk?

Korábban egy brit házaspár, valamint egy argentin asszony keveredett Ausztrália helyett...

Korábban egy brit házaspár, valamint egy argentin asszony keveredett Ausztrália helyett véletlenül ide. Az amszterdami illetőségű Joannes Rutten unokájával, Nickkel egy utazási irodán keresztül foglaltatott repülőjegyet. A balszerencsés turisták csak azután jöttek rá a fatális tévedésre, midőn gépük az Új-Skócia szövetségi tartományban, Kanada délkeleti partvidékén landolt - olvasható a Herald Sun ausztrál lap online kiadásában.
   
Az új-skóciai Sydney harmincezer lakosú kisváros, s 17 ezer kilométerre fekszik sokkal nagyobb ausztráliai névrokonától. Jelenleg 16 Celsius fokos a hőmérséklet, ám ha a tél derekán érkeztek volna, a peches turistákat hóvihar és mínusz 17 fokos hőmérséklet fogadná.
   
A holland légitársaság kanadai partnere, az Air Canada gondoskodott a holland turisták térítésmentes szállodai elhelyezéséről, amíg azok a hazafelé tartó járatra nem váltják meg a jegyeket. Joannes Rutten ugyanis ausztrál dollárt váltott be, készülve az álomvakációra, viszont egyetlen kanadai dollárral sem rendelkezik.
   
A pénztelenség ellenére a hollandoknak nem kell szűkölködniük, a helyiek királyi fogadtatásban részesítették a vendégeket, s nemcsak minden jóval ellátják, de a városi nevezetességekkel is megismertetik.

MTI

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Látványos PowerPoint prezentáció készülhet egy egyszerű dokumentumból

Látványos PowerPoint prezentáció készülhet egy egyszerű dokumentumból

Karácsony Gergely önkéntes karanténba vonult

Karácsony Gergely önkéntes karanténba vonult

Lemond egy német politikus, akinek a cége több százezer eurót kaszált maszkbeszerzéseken

Lemond egy német politikus, akinek a cége több százezer eurót kaszált maszkbeszerzéseken