szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy amerikai orvosi szervezet szerint a brit séf és étteremtulajdonos, Gordon Ramsay legutóbbi könyve hemzseg a magas zsírtartalmú ételeket leíró, egészségünkre ártalmas receptektől.

"A nemzetek konyháit bemutató könyvében (magyarul Világkonyha címen jelent meg) Gordon Ramsay rengeteg olyan étel receptjét gyűjti csokorba, amelyek fogyasztása teljesen szembemegy az egészségügyi ajánlásokkal" – indokolja a megelőzésre és tanácsadásra specializálódott amerikai PCRM egészségügyi szervezet, Ramsay kétes értékű első helyét a legrosszabb szakácskönyveket összegyűjtő ötös listán. A szervezet közleménye elrettentő – ugyanakkor ínycsiklandó  – példaként a brit séf szalonnás, vajas, tejszínes fácánraguját, illetve annak kiugróan magas zsírtartalmát emeli ki.

Ramsay, aki pályafutása során 12 Michelin-csillagot (a legelismertebb étterem-minősítés) gyűjtött be, számos felső kategóriás étterem tulajdonosa, és a kétezres évek kezdetén a nemzetközi téren is sikert arató televíziós "celebséfek" egyik első képviselője volt, nem kommentálta a hírt.

A listán szereplő egyéb könyvek magyarul nem jelentek meg, ugyanakkor ötödik helyére egy olyan szakácskönyv került, amely a Medizónán nemrégiben ismertetett paleolit étrend ajánlásaihoz hasonló, húsfélékre épülő recepteket tartalmaz.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Gasztro

Vacsora Gordon Ramsay-nél – exkluzív tudósítás a helyszínről

Royal Hospital Road 68: a Magyarországon is egyre ismertebb és népszerűbb sztárséf, a konyha ördögeként emlegetett Gordon Ramsay három Michelin-csillagos londoni étterme. Szerzőnk néhány hete a gasztronómia egyik csúcskonyhájaként nyilvántartott chelsea-i szentély vendégeként tölthetett el pár felejthetetlen órát.

life-style.hu Gasztro

Gordon Ramsay nem csak káromkodni tud

A sztárszakácsnak az elmúlt pár évben több mint 20 könyve jelent meg, aminek nagy része sajnos Magyarországon még nem kapható, de a Csak könnyedén című műve kötelező darab. Kipróbáltuk a recepteket.

Kivonul a Google Ausztráliából, ha elfogadják az új médiatörvényt

Kivonul a Google Ausztráliából, ha elfogadják az új médiatörvényt

Leszedette az uniós zászlókat egy csongrádi falu polgármestere

Leszedette az uniós zászlókat egy csongrádi falu polgármestere

Közmunkára ítéltek egy zuglói önkormányzati képviselőt

Közmunkára ítéltek egy zuglói önkormányzati képviselőt