"A nemzetek konyháit bemutató könyvében (magyarul Világkonyha címen jelent meg) Gordon Ramsay rengeteg olyan étel receptjét gyűjti csokorba, amelyek fogyasztása teljesen szembemegy az egészségügyi ajánlásokkal" – indokolja a megelőzésre és tanácsadásra specializálódott amerikai PCRM egészségügyi szervezet, Ramsay kétes értékű első helyét a legrosszabb szakácskönyveket összegyűjtő ötös listán. A szervezet közleménye elrettentő – ugyanakkor ínycsiklandó – példaként a brit séf szalonnás, vajas, tejszínes fácánraguját, illetve annak kiugróan magas zsírtartalmát emeli ki.
Ramsay, aki pályafutása során 12 Michelin-csillagot (a legelismertebb étterem-minősítés) gyűjtött be, számos felső kategóriás étterem tulajdonosa, és a kétezres évek kezdetén a nemzetközi téren is sikert arató televíziós "celebséfek" egyik első képviselője volt, nem kommentálta a hírt.
A listán szereplő egyéb könyvek magyarul nem jelentek meg, ugyanakkor ötödik helyére egy olyan szakácskönyv került, amely a Medizónán nemrégiben ismertetett paleolit étrend ajánlásaihoz hasonló, húsfélékre épülő recepteket tartalmaz.