szerző:
travelline.hu
Tetszett a cikk?

A három turista (két férfi és egy nő) a hírek szerint egy rendkívül meredek terepen tartózkodott, amikor meglepte őket...

A három turista (két férfi és egy nő) a hírek szerint egy rendkívül meredek terepen tartózkodott, amikor meglepte őket a hócsuszamlás. Az illetékes helyi hegyi mentő alakulat (Salvamont Bran) emberei és a kivezényelt csendőrök az este folyamán felkutatásukra indultak. Az MTI érdeklődésére vasárnap délelőtt a mentők helyszínen lévő parancsnoka telefonon közölte, hogy eddig semmi hírük sincs az eltűntek hollétéről.
   
A hegyi mentők információi szerint a három magyar még szerdán indult el a Brassó melletti Négyfaluból (Sacele) az Omu-csúcs felé, amely a Bucsecs-hegység legmagasabb csúcsa (2506 méter) Brassó megye és Prahova megye határán. Ez Romániában a kilencedik legmagasabb hegycsúcs. Annak ellenére szánták rá magukat az útra, hogy figyelmeztették őket a veszélyekre.
   
Szombaton a turisták állítólag rendkívül veszélyes körzetbe merészkedtek, a 2422 méter magasan fekvő Scara csúcsról folytatva útjukat, később történt a hócsuszamlás. A hírközlő eszközök jelentése szerint sikerült kijutniuk a hótakaró alól, és telefonon segítséget kértek az országos hegyi mentők diszpécser szolgálatától.
   
Szombaton helikopterekkel keresték őket, a mentők rá is találtak három turistára, de utóbb kiderült, hogy nem ők voltak a segélykérők. Ezért a három magyarországit továbbra is keresik. A hegyi mentőknek nincs könnyű dolguk, mert a hegységben rekedtek mobiltelefonjai időközben lemerültek.

MTI

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Béres Cseppet adnak a pedagógusoknak a járvány miatt

Béres Cseppet adnak a pedagógusoknak a járvány miatt

Petíció indult az iskolák bezárásáért

Petíció indult az iskolák bezárásáért

Felszállt a második szlovák repülő autó

Felszállt a második szlovák repülő autó