szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A drámaian rossz tavalyi adatokhoz képest is csökkent a születések száma az év első felében Magyarországon: míg 2010-ben eleve több mint 6 százalékkal – 6107 fővel – kevesebb gyerek jött világra, mint 2009-ben, az idei esztendő első hat hónapjában további 8 százalékos visszaesést mért a KSH.

A népességszám csökkenésének a megállításához a jelenleginél legalább 40 ezerrel, a társadalom elöregedésének megszüntetéséhez pedig további 40 ezerrel több csecsemőnek kellene világra jönnie Magyarországon, mint jelenleg. A legutóbbi időszak részadatai közül egyedül az utolsóként regisztrált 2011. júniusi mutatók adnak okot némi optimizmusra: a nyár első hónapjában legalábbis már nem mélyült tovább a demográfiai válság.

A teljes cikket a HVG e heti számában olvashatja.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!