Szuperséfek foglalják el a repülőtereket

Szuperséfek foglalják el a repülőtereket

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Száraz zsömle, gépkávé, apró papírzacskós cukor porció – ez jut eszünkbe a repülőtéri étkezésről. A közelmúltban azonban a szakács szakma legjobbjai igyekeztek megváltoztatni ezt a képet.

A BBC Travel beszámolója szerint a repülőtereken a rohanó gyorsétkezés helyett egyre többször van lehetőségünk igényes ételeket fogyasztani.

Jamie Oliver fával fűtött pizzás kemencéje önti el friss illatokkal a Gatwick repülőtér egyik terminálját. Ugyanitt házi lekvár, házi kenyér és kávékülönlegességek járatják a terminál óramutatóit gyorsabban.

Jamie Oliver
©

Spanyol tapasokat szolgál a Bar Pulpo az ausztráliai Melbourne repülőterének 2-es terminálján. Az ibériai konyha úgy került a távoli szigetországba, hogy a MoVida étterem és Frank Camorra séf elfogadta a felkérést –  mindketten helyiek.

Ha Jamie Oliver éttermet nyit a légikikötőkben, akkor Gordon Ramsay sem maradhat le. A Plane Food már 2008-ban várta Heathrow Terminal 5 utasait.

Beatriz Sotelo, Michelin-csillagos séf az El Madroño madridi étteremből saját városában főz.

New York Kennedy repterén az Aeronuova szakácsa Mark Ladner olasz konyhát választott.

Wolfgang Puck szendvicse, egyenes az Oscar gálaestről a repülőtérre.
©

Los Angelesben pedig egy igazi kuriózum: az Oscar gálaestek varázslója és egyúttal Shakespeare "szentivánéji hőse", Wolgang Puck sztárséf nyitott büfét a repülőtéren. Hasonló expressz etetőt üzemeltet Santa Monica bevásárlónegyedében,miközben csúcséttermeiben a Beverly Hills-i Spagoban és a Hotel Bel Air-ben  egymásnak adják a kilincset a hírességek.