szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Tízezernyi szigetlakó dobta be a jövőnek szánt üzenetét a fesztiválon felállított óriás Jana Palackpostába. Mit üzennek a szigetesek a jövőnek? Sena például ezt: „Elmondhatjuk, hogy a Szigeten lényegében megvalósult a világbéke. Ezt a szellemiséget küldöm a jövőnek! LOVE & PEACE!”.

Egy óriási, négy és fél méter magas, 1500 ásványvizes palackból épült „időkapszula”, a Jana Palackposta várta a Szigeten a fesztiválozók jövőnek szóló inspiráló üzeneteit.

A rendezvény egy hete alatt több mint tízezer üzenet született a világ szinte minden pontjáról – egyebek mellett Kanadából, Venezuelából, sőt Ausztráliából – érkező fesztiválozóktól. Többen a környezetért aggódó üzenetet adtak le „Szemetelj kevesebbet, tartsd meg a Földet zöldnek!”, illetve a „Ne használj semmiből többet, mint amennyire valóban szükséged van!” jellegű üzenetek tucatja érkezett.

Mások így „Költs élményekre, ne tárgyakra! Az élet túl rövid ahhoz, hogy olyan dolgokkal töltsd, amik nem tartoznak igazán hozzád és a szívedhez!”. De érkezett ilyen üzenet is: „Ne aggódj, légy boldog és szeresd magad!”. És egy Sziget-rajongó ezt üzente a jövőnek: „Utazz, szeress, nevess, táncolj és gyere a Szigetre!.

©

A Szigetlakók közt hazai hírességek is üzentek a jövőnek. Sena, az Irie Maffia frontasszonya ezt üzeni: „Bízom benne, hogy a jövőben az emberek úgy fognak viszonyulni egymáshoz, mint itt a Szigeten és mindenki legalább olyan vidám lesz és jól érzi magát, mint amit idén itt láttunk. Elmondhatjuk, hogy a Szigeten lényegében megvalósult a világbéke. Ezt a szellemiséget küldöm a jövőnek! LOVE & PEACE!”.

Herczeg Zoltán divattervező ezt mondja: „Ha mi már nem tudtunk, vigyázzatok ti környezetetekre, a Földre a legnagyobb odafigyeléssel, törődéssel csakúgy, mint saját lelketekre, szellemetekre, mert kívül is csak akkor lehet rendben minden, ha belül is rend van! Maradj gondolkodó és szerető ember! Ez az új rock'n'roll!”.

„Legyetek elfogadóak és megértőek azokkal, akik más országból, más kultúrából vagy generációból érkeznek” – ezt már Gönczi Gábor tévés személyiség üzeni. „Ha nem érted meg, hogy ők hogy látják a világot és benne téged, az nagy valószínűséggel nem az ő hibájuk. Legyetek vidámak, mert az élet gyorsan átsuhan felettetek és legyetek bátrak, hogy jobbá tegyétek a világot!” – mondja a műsorvezető.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!