George Clooney nyugdíjba megy: úgy érzi, megöregedett

George Clooney nyugdíjba megy: úgy érzi, megöregedett

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A 54 éves sztár szerint senki sem kíváncsi egy vásznon megöregedő színészre.

Legutóbb a Coen-fivérek Áve, Cézár című filmjében idióta színészt alakító George Clooney a BBC-nek adott nyilatkozatában meglebegtette, hogy hamarosan nyugdíjba megy, mert nem szeretne a vásznon megöregedni. Szerinte erre egy néző sem kíváncsi.

A sztár arról is beszélt, hogy egy színész leginkább akkor őrizheti meg a méltóságát, ha csupán a korának megfelelő szerepeket vállal, ám ezek idővel egyre ritkulnak. Előbb-utóbb eljön a pillanat, amikor be kell látni, hogy ideje visszavonulni.

Clooney már korábban is nyilatkozott a koráról, szintén a BBC-nek adott interjújában árulta el, hogy nem aggódik a kora miatt, és nem hisz a fiatalság kultuszában: „nem kell örökké fiatalabbnak látszani, és nem kell a korunkkal küzdeni. Próbáljunk meg az életkorunknak megfelelően, a lehető legjobban kinézni. Ez az, amit tehetünk.”

Ugyanakkor Hollywood sokak szerint egyik legsármosabb színésze nem int búcsút a filmiparnak, mert tervei szerint a jövőben a rendezésre fog koncentrálni. „Imádok rendezni, nagyszerű munka, amit nagyon élvezek. Volt pár nagy sikerem, de ugyanúgy buktam is. Ezek mind hasznos tapasztalatok voltak számomra. A rendezés sokkal kreatívabb munka, mint a színészkedés” – tette hozzá a színész.

©
Hozzászólások